Ekonomi Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Paylaş
Petrol fiyatları son iki haftanın en düşük seviyesine geriledi

Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerden gelen olumlu mesajların etkisiyle petrol fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Dünün ardından petrol fiyatları bugün de yüzde 7'nin üzerinde değer kaybederek 100 doların altına geriledi.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes görüşmelerinin devam etmesi ve iyimser mesajlar verilmesi, Çin'in COVID-19 salgını karşısında katı tedbirlere başvurmasının petrol talebinde artışı yavaşlatacağı beklentileri petrol fiyatlarını 2 haftanın en düşük seviyesine indirdi. Kademeli düşüş devam ederken gün ortasında brent petrolün varil fiyatı 97,50 dolar seviyesine kadar geril

Haberin Devamı

UZMANLAR TEMKİNLİ

Ancak analistler petrol fiyatlarındaki gerilemeye temkinli yaklaşıyorlar. Bir ateşkes ilan edilse bile Batı'nın Rusya'dan enerji ve petrol ithalatını sınırlayacak tedbirler almaya devam etme eğiliminde olduğuna dikkat çeken analistler, Rus petrolünün piyasaya erişiminin azaltılmasını ikame edecek bir arz gündeme gelmediği sürece fiyatların yüksek kalacağını vurguluyorlar.

TÜRK LİRASI DEĞERLENİYOR

Piyasalarda düşen tansiyonla birlikte Türk Lirası da değerleniyor. Geçen hafta 14,90'ın üzerini gören dolar/TL, bugün yüzde 1'i aşan düşüşle 14,50'nin altını gördü. Benzer euro/TL ise 15,97 ile 16 liranın altına çekildi

ALTININ ONS FİYATI DA DÜŞÜYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte yatırımcıların güvenli liman algısıyla yükselen altın fiyatları, savaş gündeminden gelen iyimser haberlerle tersine döndü. Spot altının ons fiyatı 2 haftanın en düşük seviyeleri olan 1.920 dolara kadar geriledi. İki haftalık süreçte spot altın 2.070 dolar ile tüm zamanların zirvesi olan 2.075 dolara yaklaşmıştı.

Haberin Devamı