Ekonomi Petrol zamlandı, akaryakıtta tabela değişti

Petrol zamlandı, akaryakıtta tabela değişti

Paylaş
Petrol zamlandı, akaryakıtta tabela değişti

Petrol fiyatlarının etkisiyle 5 Ekim'den geçerli olmak üzere benzine 62 kuruş, motorin fiyatlarına 1,10 TL zam gelmişti. 6 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam geliyor. Buna göre benzinde 74 kuruş, motorinde 1 lira 39 kuruş zam beklenirken, LPG'de ise 76 kuruş indirim bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte brent petrol fiyatlarında dalganlanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Son olarak 5 Ekim Çarşamba günü benzine 62 kuruş, motorin fiyatlarına 1,10 TL zam gelmişti. Brent petrolün 92 dolar seviyelerine gelmesiyle birlkte, benzin ve motorine bir zam daha geliyor.

Haberin Devamı

BENZİN VE MOTORİNE ZAM

6 Ekim Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 74 kuruş, motorinde 1 lira 39 kuruş zam bekleniyor.

İŞTE İL İL YENİ MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

Bu geceki zamların ardından benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 20,48 TL’ye, Ankara’da 20,61 TL’ye, İzmir’de 20,60 TL’ye yükselecek. Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 25,27 TL’ye, Ankara’da 25,38 TL’ye, İzmir’de 25,41 TL’ye yükselecek.

LPG'YE 76 KURUŞ İNDİRİM

Otogaz grubunda ise 76 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirim ardından İstanbul'da 10 lira 67 kuruşa satılan otogaz fiyartı 9 lira seviyelerine düşecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor

Haberin Devamı