Ekonomi Petrolde hareketlilik! Akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek

Petrolde hareketlilik! Akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek

Paylaş
Petrolde hareketlilik! Akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek

Petrol fiyatları dünyadaki gelişmelerle yeniden artışa geçti. Geçen hafta 100 dolar seviyesinde olan petrol fiyatları 113 dolara çıktı. Petroldeki bu hareketlilik Türkiye'de akaryakıt fiyatlarını da etkileyecek.

Petrolde Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin gelişmeler fiyatlar üzerinde ana belirleyici olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Rusya-Ukrayna savaşı ve Çin'de yeniden artmaya başlayan koronavirüs vakaları nedeniyle dalgalı seyir izleyen Brent Petrol fiyatları, geçtiğimiz hafta pazartesi günü 100 dolar seviyesinin ardına kadar gerilemişti. Petrolde Çin'de salgın önlemleri ile ilgili verilen mesajlar ve Libya'daki arzda yaşanan problemlerin sürmesi nedeniyle fiyatlarda yukarı yönlü hareket devam ediyor. Brent Petrol, uluslararası piyasada 113 dolardan işlem görüyor. ABD ham petrolü de sınırlı yükselişle 108 dolara geldi.

AKARYAKIT FİYATLARINA DA YANSIYOR

Petrol piyasası bu gelişmeleri izlerken fiyatlardaki artış, Türkiye'de de akaryakıt fiyatlarının doğrudan etkilenmesine neden oluyor. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda benzin ve motorin ürünlerinin de fiyatlarına yansıyor.

Haberin Devamı