Ekonomi Ramazan erzak kolisinde olması gerekenler: Çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un....

Ramazan erzak kolisinde olması gerekenler: Çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un....

Paylaş
Ramazan erzak kolisinde olması gerekenler: Çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un....

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Ramazan kolileri de hazırlandı. Ürün çeşitliliğine önem veren tüketiciler, satın alacakları erzak paketinde mutlaka yer alması gereken 15 ürünü şöyle sıraladı: Çay, sıvı yağ, pirinç, makarna, şeker, salça, un, bulgur, kırmızı mercimek, zeytin, fasulye, tuz, arpa şehriye, hurma ve süt.En çok tercih edilen Ramazan kolisi 199 TL'lik fiyatıyla öne çıkıyor.

İş yerlerinin Ramazan erzak kolisinde bu yılki tercihlerini araştırıldı. Araştırmaya göre 100 iş yerinden 38’i Ramazan kolisi dağıtmayı planladığını belirtti.

Haberin Devamı

199 TL'LİK RAMAZAN KOLİSİ

Araştırmaya katılan iş yeri sahipleri hazır koli tercih edeceklerini belirtirken, 100 iş yeri sahibinden 60'ı 199TL'lik Ramazan kolisi satın alacağını belirtti. Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte marketler ve e-ticaret siteleri Ramazan kolilerini satışa sunmaya başladı. Yapılan araştırmaya göre Türkiye genelinde 4 bin kişinin üzerinde müşterinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre, tüketicilerin koli içinde kaliteli markalar bulunmasına verdiği önem kriterinde 2021'e göre düşüş gözlemdi. Ramazan kolisinin uygun fiyatlı olması kriteri geçen yıla göre daha yüksek bir tercih sebebi olduğu belirtildi. İş yerlerinin yüzde 56’sı kolideki ürünlerin bilindik ve kaliteli markalardan oluşması gerektiğini vurguladı. Yüzde 44’ü ise kolinin uygun fiyatlı olması gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

EN AZ 100TL, EN ÇOK 200TL AYRILIYOR

Araştırmadan çıkan sonuçlara göre; katılımcıların yüzde 60’ı içerisinde 19-25 çeşit ürün bulunan orta boy, yüzde 30’u içerisinde 12-25 çeşit ürün bulunan küçük boydaki Ramazan kolilerini tercih ettiklerini belirtirken, iş yerlerinin 2022 yılında bir adet Ramazan kolisi için ortalama 100TL 200TL aralığında bütçe ayırmayı öngördüğü aktarıldı. Araştırma sonuçlarına göre; iş yerlerinin yüzde 38’i Ramazan ayında, çalışanlarına veya ihtiyaç sahiplerine Ramazan kolisi yardımı yapmayı düşünüyor. Koli dağıtma potansiyeli olanların yüzde 52’si hazır koli dağıtmayı düşünürken, bu yıl koliyi kendilerinin hazırlayacağını belirtenlerin oranında ise artış gözlemleniyor.

ERZAK KOLİLERİNİN FİYATLARI 144.90'DA BAŞLIYOR

Kahvaltılıklardan iftariyeliklere, şarküteri ürünlerinden bakliyatlara, un, yağ, tuz gibi temel gıda ürünlerinden iftar sonrası içilen çay ve kahveye kadar Türk mutfağının vazgeçilmez ürünlerinin yer aldığı Ramazan erzak paketleri, ihtiyaca yönelik olarak 144.90 TL’den 349.90 TL’ye kadar geniş bir aralıkta sunuluyor.