Ekonomi Referandum biter fiyat yüzde 10 artar

Referandum biter fiyat yüzde 10 artar

Paylaş
Referandum biter fiyat yüzde 10 artar

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, istikrar ortamı sürerse yurtdışında 10-20 bin euro'ları bulan metrekare fiyatlarının Türkiye'de de olacağını belirterek, “Referandumdan sonra konut fiyatları da yüzde 10 artar” dedi

Fuara 150 firma katılacak

Haberin Devamı

CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı, CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) işbirliğiyle, 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek. Avrasya Boat Show ile eş zamanlı olarak Yeşilköy’deki CNR Expo Fuar Merkezi’nde, 10 bin metrekare alanda, 150 firmanın katılımıyla gerçekleştirilecek fuarı 70 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Metrekare 20 bin euro olur

Konuyla ilgili olarak dün İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan Emlak GYO Genel Müdürü Murat Kurum, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından birinin Fransa’daki MIPIM olduğunu söyledi. Bu tür büyük fuarların Türkiye’de de yapılması gerektiğini kaydeden Kurum, “İstikrar sürerse yurtdışında 10-20 bin euro’ları bulan metrekare fiyatları Türkiye’de de olur. Referandumdan sonra konut fiyatları da yüzde 10 artar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Halka arzda ilk 5’e gireriz

Murat Kurum, yabancıların Türkiye’de mülk edinmesiyle ilgili firmalarda sorun olmadığını kişisel yatırımcının sorununun çözümü için çalıştıklarını belirtti. Kurum, “Sorun tatilden sonra Meclis’in gündemine gelecek, yıl sonuna kadar çözülür” dedi. Emlak GYO’nun halka arzını 15 Kasım’da bitireceklerini belirten Murat Kurum, “Özelleştirmeler de dahil bugüne kadar yapılmış halka arzlarda ilk 5’e gireceğiz” dedi.