Ekonomi Rixos'tan 4 milyarlık yatırım

Rixos'tan 4 milyarlık yatırım

Paylaş
Rixos'tan 4 milyarlık yatırım

Türkiye'nin en büyük yaşam ve eğlence parkı The Land of Legends Theme Park, Antalya'nın dünyaca ünlü turizm bölgesi Belek'te, 1 Temmuz'da yeni misafirlerini ağırlamaya başlayacak

RİXOS Otelleri’nin yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası The Land of Legends Theme Park’ın otel ve su parkının olduğu bölümler bugün medya mensuplarına gezdirildi. Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içinde barındıran The Land of Legends Theme Park’ın tüm etapları tamamladığında 4 milyar liralık bir yatırım olacak.

Haberin Devamı


Proje için Rixos Oteller Zinciri, dünyanın en büyük gayrimenkul geliştirme şirketlerinden Emaar Gayrimenkul PJSC ile stratejik ortaklık yaptı. Ortadoğu, Kuzey Afrika, Hint Yarımadası, Güney Asya, ABD ve Avrupa gibi dünyanın önemli pazarlarında birçok global ölçekli projede imzası bulunan, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa ve dünyanın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi The Dubai Mall’ın lokomotif projeleri arasında yer alan Emaar’ın, alışveriş merkezleri ve perakende satış mağazaları sektöründeki deneyimiyle alışveriş ünitelerinin yönetimi konusunda projeye yeni bir boyut kazandırması hedefleniyor.

Bir tatilin her yönünün harmanlandığı konsept olarak hayata geçirilen The Land of Legends Theme Park, etkileyici mimarisi ve ’eğlence dünyasının dahisi’ olarak bilinen Franco Dragone’nin yaratıcılığıyla yepyeni bir eğlence konseptinin öncülüğünü yapma iddiası taşıyor. 2000 yılında gösteri dünyasının yaratıcı ismi Franco Dragone tarafından Belçika’da kurulan Dragone Productions’un Las Vegas, Macau, Paris, Wuhan, Dubai ve Rusya’da gerçekleştirdiği gösteriler, 100 milyondan fazla kişi tarafından izlendi. Özellikle su temalı tiyatral gösteriler konusunda dünyaca ünlü Dragone Productions’ın kurucusu ve sanat yönetmeni Franco Dragone, eğlence dünyasının ihtişamını Land of Legends Theme Park’la Türkiye’ye taşıyacak.

Haberin Devamı

KATMA DEĞERİ YÜKSEK BİR PROJE

Türkiye turizmine katma değeri yüksek bir proje kazandırdıklarını söyleyen Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, "The Land of Legends Theme Park, hayata geçireceğimiz yeni nesil eğlence destinasyonlarının ilk halkası. Bu proje ile sadece bir otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkı değil, hepsinin ötesinde yeni bir destinasyon oluşturuyoruz" dedi.

Projenin Antalya’nın zengin ürün çeşitliliğine yeni bir renk getireceğini belirten Tamince, şunları söyledi:

"Bu projeyi hayata geçirmekteki amacımız, ülkemizi ve yakın coğrafyamızı kapsayan bölgede yaşayan yaklaşık 3 milyar insanın eğlence ve tatil kararlarını verirken ilk tercihleri arasında yer almaktır. İlk etabını temmuzda açacağımız yatırımımızın maliyeti 1.5 milyar lirayı bulacak. Projenin tüm etaplarını tamamladığımızda 4 milyar TL’lik bir yatırım öngörüyoruz. Burada önemli olan noktalardan biri de, inşai yatırımın yanı sıra, pek çok yeni özelliği barındıran The Land of Legends’ta teknolojiye, şovlara, sahne ve görsel sanat tasarımına yaptığımız yatırımlardır. Ülkemizin dününe ne kadar güvendiysek, geleceğine daha da fazla güveniyoruz. Çok doğru bir iş yaptığımıza inanıyoruz ve bundan sonraki süreçte de yepyeni konseptlerle ülke turizmine değer katmaya devam edeceğiz."

ÇOCUKLARA ÖZEL TASARLANMIŞ İLK OTEL

Otel, temalı park, alışveriş üniteleri, su parkından çok daha fazlasını içine alan projede yer alan Kingdom Otel, Türkiye’nin çocuklara özel tasarlanmış ilk oteli olacak. 401 oda 1100 yatağın bulunduğu otelde odalar, The Land of Legends Theme Park’taki deneyimler için ilham kaynağı olan masalları yansıtmak üzere özel olarak tasarlandı. Tüm misafir odaları ve süitlerde farklı konseptlerin yanı sıra, Play Station’lar ve çift ekranlı LED TV’ler gibi modern hayatın kolaylıkları ve eğlence imkanları da yer aldı.

The Land of Legends Theme Park’ta beyaz kumsallar ve rüzgarda sallanan palmiye ağaçlarıyla yaratılan özel tropik bir ada yer alıyor. Çılgın nehir, su kaydırakları ve temalı havuzlar suya dalmak için mükemmel bir ortam sunarken, adrenalin düşkünleri için sörf havuzu, dalga havuzları ve Typhoon Coaster sonu gelmeyen maceralar sunuyor. Suda rayların üzerinde başlayan yolculuk 43 metre yüksekliğe ulaşıyor ve saatte 86 kilometre hızla 525 metre kadar virajlı kıvrımlarla devam ediyor.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Haberin Devamı