EkonomiSabancı'dan 'beyni göçünü beyin gücüne' dönüştürecek seferberlik

Sabancı'dan 'beyni göçünü beyin gücüne' dönüştürecek seferberlik

Paylaş
Sabancı'dan 'beyni göçünü beyin gücüne' dönüştürecek seferberlik

“Bu topraklardan kazandığını bu toprakların insanıyla paylaşma” prensibiyle, yaklaşık 100 yıldır toplumsal kalkınmaya destek olan Sabancı Topluluğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılını yeni bir seferberlikle kutluyor.

Ülkemizin beyin gücünün Türkiye’de kalması, ülke çapında gençlere, girişimcilere inovasyona ve teknolojiye erişim konusunda fırsat eşitliğinin sağlanması için başlatılan projenin adı ‘Sabancı Gençlik Seferberliği’. Proje ilk etapta 3 yıllık bir dönemi kapsayacak.

Haberin Devamı

18-34 YAŞ GRUBUNU KAPSIYOR

Projeyle ‘beyin göçünü, beyin gücüne’ dönüştürmek istediklerini belirten Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper, seferberlik kapsamında, önümüzdeki 3 yıl boyunca Türkiye’nin pek çok bölgesini kapsayacak Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri Ağı kurulacağını söyledi. Alper, “Öncelikli olarak Sabancı Topluluğu şirketlerinin faaliyet gösterdiği şehirlerde hayata geçirilecek olan merkezler, 18-34 yaş arasındaki genç yeteneklere açık olacak. Projenin sonunda en az 30 bin gence ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

BALIK TUTMASINI ÖĞRENECEKLER

Bu projeyle birlikte, gençlere fırsat eşitliği sunacaklarının ve aynı zamanda balık tutabilecekleri çok geniş bir ekosistem inşa ettiklerinin altını çizen Cenk Alper, şöyle devam etti: “Bu ekosistem içerisinde farklı seçenekleri olacak. İsteyen bizimle yeni teknolojiler geliştirecek, isteyen kendi şirketini kurmak için çalışacak. Onlar seçecek, biz onlara yardımcı olacağız. Bu projede özel sektör, kamu ve akademi başarı üçgenini bir araya getireceğiz. Ülkemizi gençlerin ağıyla öreceğiz.”

Haberin Devamı

YENİ ALTIN BİLEZİKLERİ OLACAK

Sabancı Teknoloji ve Etki Merkezleri Ağı bünyesinde hayata geçirilecek programların, gençlerin özgeçmişlerine yazabilecekleri en değerli unsurlardan biri olmasını hedeflediklerini ifade eden Cenk Alper, “Eskiden ‘altın bilezik’ kavramını daha çok meslekler için kullanırdık. Bugün yeni altın bilezik; fikir, fırsat, hayal ve özgürlük dörtgeninde şekilleniyor. Dolayısıyla bu merkezlerimiz, buralardaki programlarımız gençlerimizin yeni altın bileziği olacak” dedi.

KİMLER, NASIL BAŞVURU YAPABİLECEK?

* Üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, yeni mezunlar, kariyerinin başında olan genç profesyoneller ve iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimciler başvuru yapabilecek.
* Tüm şehirlerden başvuru kabul edilecek; başvurular proje ekipleri tarafından periyodik olarak değerlendirilecek.
* Başvurular ‘sabancigenclikseferberligi.com’ adresinden yapılacak. Başvurular ve eğitim programlarına katılım ücretsiz olacak.
* Bu merkezlerden çıkan girişimlerin büyümesi için gerekli altyapı hizmeti verilecek; başarılı girişimlere finansmana erişim olanağı sağlanacak.

Haberin Devamı