Ekonomi Savunmada oyun değiştirenler 'Saha'ya çıktı

Savunmada oyun değiştirenler 'Saha'ya çıktı

Paylaş
Savunmada oyun değiştirenler 'Saha'ya çıktı

Savunma, havacılık ve uzay alanlarındaki en önemli fuarlardan biri olan ‘Saha Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı 2022’, İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı.

Türkiye savunma sanayinin ‘İthal eden değil, ihraç eden’ konumuna ulaşması için yerli ve milli vizyonuyla çalışan Saha İstanbul’un düzenlediği fuar, 28 Ekim’e kadar devam edecek. Savunma, havacılık ve uzay sanayisine yönelik yenilikçi çözümler ve son teknolojilerin görücüye çıktığı fuarda, 57 ülkeden 250 yabancı ve 750 yerli firma bir araya gelecek. Fuarda 30 bin ziyaretçi hedefleniyor.

Haberin Devamı

İNSANSIZ DENİZ ARACI

Fuarda; Aselsan, Baykar, Roketsan, Tusaş Türkiye’nin gururu olan en yeni silahları ve teknolojileri ilk kez dünya savunma sanayi pazarına sunacak. Havacılık, denizcilik ve uzay sektörlerinde stratejik öneme sahip birçok ürün ilk kez tanıtılırken Türkiye’nin ilk ‘Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ’ da fuarda görücüye çıktı. SAHA EXPO Genel Sekreteri İlhami Keleş, “Fuar sanayi, endüstriyel ve teknolojik ihtisas boyutu itibarıyla ön planda olarak bir dünya markasına dönüşüyor. İnşallah bu fuar Türk ekonomisine çok büyük katkılar sunuyor olacak” dedi.

İHRACATA KATKI SUNACAK

Fuara yerli ve yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, “SAHA Expo savunma ve havacılık konusunda Türkiye’nin en önde gelen fuarı olmaya aday. Biz de mevcut ürünlerimizle fuarda yer alıyoruz. Yabancı alıcılarla anlaşmalar sağlayıp kullandığımız ürünleri ihraç etmeyi amaçlıyoruz” dedi. Fuarda, Türkiye’de ilk olan geleceğin insansız savaş konsepti için üretilmiş ‘Sarbot’ robot silahı tanıtıldı. Tanıtımını yapan Sarsılmaz Silah Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Öner Özyıldız, robotun her ortamda ve her hava koşulunda görevini yerine getirebildiğini belirtti.

Haberin Devamı

TAM BAĞIMSIZLIĞA DOĞRU

Samsun Yurt Savunma (SYS) bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden CANiK de fuara katıldı. SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “Ülkemizin savunmadaki dışa bağımlılığını sonlandırıp tam bağımsızlığa doğru ilerleyen ve dünyaya ürünlerini ihraç eden konuma geçişini heyecanla takip ediyoruz” dedi. Baykar standında bulunan insansız hava araçları da katılımcıların ilgisini çekti. SİHA Akıncı hakkında bilgi veren Bayraktar Akıncı ve Bayraktar TB2 Pilot Eğitmeni Elif Ergin, “Akıncı 1.5 ton mühimmat taşıma kapasitesine sahip. 40 bin fit irtifaya çıkıyor. 24 saat havada kalıyor” diye konuştu.