Ekonomi Scooter'lara park yeri geliyor

Scooter'lara park yeri geliyor

Paylaş
Scooter'lara park yeri geliyor

Scooter kiralama şirketi Martı, İstanbul'da önce Kadıköy, sonra da Ataşehir belediyelerinin toplatma kararı sonrası yeni park yerleri inşa edeceklerini duyurdu.

Elektrikli scooter’ların kaldırımlara park edilerek, yayaları engellemesi son dönemde oldukça gündemdeyken konuyla ilgili bir adım geldi. Ulaşım platformu Martı, scooter yoğunluğuna ilişkin açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi’yle bir proje yürüttüklerini açıkladı. Proje kapsamında scooter park yeri inşa edileceği ve İBB’ye hibe edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

ÖNCE 100, SONRA 500

İBB yöneticileriyle 2 aydır planlanan projeyi erken açıklama kararı aldıklarını belirten Martı yetkilileri, alınan kararları şöyle sıraladı:

  • Yüksek kullanım kaynaklı Martı birikmesi olan, İBB’nin belirleyeceği öncelikle 100, ardından da 500 adet noktada ‘Scooter ve Bisiklet Park Yeri´ inşa edilip İBB’ye hibe edilecek.
  • Bu alanlara park edilen Martı yolculuklarında yüzde 20 indirim uygulanacak.
  • 1.5 metreden dar kaldırımların haritası çıkartılıp, parklamanın bu bölgelerde kapatılması için belediyelere destek verilmeye devam edilecek.
  • Martı’ların daha rahat kullanılabilmesi için belediyelerin, bisiklet ve yaya yollarının artırılması ve kaldırımların genişletilmesi adına atacağı adımlar desteklenecek.