Ekonomi Şehit yakınları ve gazilere ödeme 4 bin liraya yükseldi

Şehit yakınları ve gazilere ödeme 4 bin liraya yükseldi

Paylaş
Şehit yakınları ve gazilere ödeme 4 bin liraya yükseldi

Şehit yakınları ile gazilere maddi ve manevi destek sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı, ödeme miktarlarını artırdı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yürüttüğü vakıfça, şartlı bağış kapsamındaki hak sahiplerine ödenen aylık miktar, 1 Kasım 2022’den geçerli olmak üzere yüzde 53.84 artırılarak 2 bin 600 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildi. Yeni miktarlar hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Haberin Devamı

TOPLAM 12.3 MİLYON LİRA

Vakıf, 15 Temmuz darbe girişiminde ve İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ile gazi ve malullere düzenli olarak aylık maddi destek sağlıyor. 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplam 11 milyon 912 bin TL, Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olanların yakınları ve diğer hak sahiplerine toplam 384 bin TL ödeme yapıldı. Böylece Kasım 2022’de toplam 12 milyon 296 bin TL yatırılmış oldu.

AYLIK DÜZENLİ DESTEK VERİYOR

Vakıf, hak sahipleri için toplanan ve vakfın hesaplarına aktarılan şartlı bağışları, aylık ödemeler şeklinde hak sahiplerine yatırıyor. Vakfın hesaplarına aktarılan meblağ, kamu sermayeli bankalarda nemalandırılarak, şehit yakınları ve gazilere aylık düzenli maddi desteğe dönüşüyor. Vakfın kurulduğu tarihten bu yana hak sahiplerine 1 Kasım 2022’de yapılan ödeme de dahil olmak üzere toplam 194 milyon 574 bin TL tutarında destek sağlandı.

Haberin Devamı