Ekonomi Sigaraya zam mı geldi? Ocak 2023 zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu?

Sigaraya zam mı geldi? Ocak 2023 zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu?

Paylaş
Sigaraya zam mı geldi? Ocak 2023 zamlı sigara fiyatları ne kadar oldu?

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasıyla birlikte alkollü içeceklere ve sigaraya gelecek zam oranı belli olmuştu. Sigaraya yüzde 22,29 ÖTV artışı uygulanmıştı. 2023 yılı ile birlikte sigaraya da zam geldi. Bir sigara grubuna 4 TL zam uygulandı.

Alkollü içecekler ve sigara grubunda ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyordu. Son 6 aylık Yurt İçi ÜFE oranı da yüzde 22,29 olarak gerçekleşti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından günlerdir beklenen sigara zammı bugün itibarıyla netleşti. Bir sigara firması, markalarının fiyatına paket başı 4'er TL artış uyguladı.

Haberin Devamı

SİGARAYA ZAM MI GELDİ?

Türkiye’de birden fazla sigara grubu bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranı sonrası Yurt İçi ÜFE oranı yüzde 22,29 olarak açıklandı. Bu oranın ardından sigara gruplarına yüzde 22,29 ÖTV artış oranı uygulandı. Bu gelişmenin ardından tüketiciye yansıyan ilk zammı bir sigara grubu 5 Ocak 2023 itibarıyla uyguladı.

OCAK 2023 ZAMLI SİGARA FİYATLARI NE KADAR?

Gelen 4'er TL’lik zammın ardından 31 TL olan sigaralar 35 TL, 32 TL olan sigaralar 36 TL, 33 TL olan sigaralar 37 TL oldu. Bu grupta en yüksek fiyatlı sigara ise 38 TL’den satılacak. Aynı grupta yer alan en düşük sigaranın fiyatı ise 33 TL olarak açıklandı.