Ekonomi Sigorta güvencesinin yanına yatırımı da ekleyin!

Sigorta güvencesinin yanına yatırımı da ekleyin!

Paylaş
Sigorta güvencesinin yanına yatırımı da ekleyin!

Son dönemde hayatımızda artan riskler hayat sigortalarına olan ilgiyi artırdı. Özellikle korurken kazandıran ‘Prim İadeli Hayat Sigorta’sı pazarı hızlı büyümesi ile dikkat çekiyor. Prim İadeli Hayat Sigortası, yaşam ve vefat teminatlarının yanı sıra katılımcılarına korurken kazandırıyor.

Hayat herkes için sürprizlerle dolu. Bu süreçte bizleri en çok düşündüren konu ise sevdiklerimiz, ailemiz ve tabi onların geleceği... İşte hem onların geleceğini güvence altına almak hem de birikim yapmak ‘Prim iadeli hayat sigortası’ ile mümkün. Günümüzde, hayat sigortası branşında faaliyet gösteren şirketlerin en önemli ürünlerinden birisi olan ‘Prim İadeli Hayat Sigortası’, korurken kazandırma özelliği ile dikkat çekiyor. Yaşam ve vefat teminatlarının yanı sıra beklenmedik risklere karşı da güvence sağlayan Prim İadeli Hayat Sigortası; birikim yapmak, yasal varisleri güvence altına almak ve birikimleri daha da kazançlı hale getirmek isteyen 18-63 yaş arasındaki kullanıcılara önemli avantajlar sunan bir hayat sigortası ürünü. Ürünü kısaca şu şekilde özetleyebiliriz.

Haberin Devamı

En az 12 yıl sistemde kalmak şartıyla hayat sigortası sahibi olarak dolar cinsinden aylık, üç aylık, altı aylık, yıllık istediğiniz sıklıkta ve ilgili dönem için belirlenen asgari tutarı geçen tutarlarda Türk lirası ya da yabancı para birimi cinsinden prim ödemesi yapıyorsunuz. Bunun karşılığında da vade süresince hayat sigortası, gelir vergisi azalışı kaynaklı görece yüksek ücret ve vade tamamlandığında prim yatırdığınız para cinsinden iade alabiliyorsunuz.

GERİ ÖDEMELİ HAYAT SİGORTALARI HIZLI BÜYÜYOR

Geri ödemeli hayat sigortaları hakkında bilgiler veren BNP Paribas Cardif Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sertsöz, bu alandaki ürünlerin son dönemde çok ilgi gördüğünü belirterek, “Biz de bu kapsamda yaklaşık iki yıldır “Birikimli Hayat Sigortası”nı müşterilerimize sunuyoruz. Bu pazar çok hızlı büyüyor. Ürünler temelde vefat ve yaşam teminatı olmak üzere iki teminat içeriyor. Bizde ürünün 12 ve 15 sene olarak iki versiyonu var. İçeride kalan ödemelerini yapan müşterilerimiz 12-15 sene sonunda herhangi bir vefat gerçekleşmemişse yaşam teminatını almaya hak kazanıyorlar ve o güne kadar yatırmış oldukları birikimleri içeriden aynı şekilde döviz bazlı olarak alıyorlar. 50-100 dolar minimum aylık ödemesi oluyor ancak ödemeleri Merkez Bankası kuru üzerinden TL’ye çevirip alıyoruz. Birikim vergi açısından da avantajlı bir ürün. Diğer tarafta hayatınız boyunca da bu on iki ya da on beş yıl boyunca size bir şey olması halinde varislerinize bırakacağınız bir vefat teminatınız oluyor” dedi.

Haberin Devamı

AZ ÖDEYİP ÇOK PRİM KAZANIYORLAR

Birikim yapmak ve hayatta karşılaşılabilecek çeşitli risklere karşı teminat sahibi olmak isteyen herkesin Prim İadeli Hayat Sigortası’ndan yararlanabileceğine dikkat çeken sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe; “Prim İadeli Hayat Sigortası, sigortalının belirli bir süre boyunca ödeme yaparak birikim yapmasını ve bu süre sonunda prim iadesi almasını sağlıyor. Böylece, sigortalılar hem geleceklerini garanti altına alıyor hem de birikim yapma fırsatı buluyorlar. Sigortalıların maddi anlamda da rahatlamasını sağlamakla birlikte az ödeyip çok prim kazanmalarını sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

PRİM İADELİ HAYAT SİGORTASI NEDİR?

Prim iadeli hayat sigortası, her ay ilgili sigorta şirketince belirlenen asgari tutarı karşılayan bir tutarda Türk lirası ya da yabancı para karşılığı Türk lirasını EFT, havale ya da kredi kartı vasıtasıyla yatırıp vadede sağ kalırsanız ödediğiniz primleri yabancı para cinsinden aynen iade alabildiğiniz, vadeden önce vefat ederseniz de varislerinizin poliçenizdeki teminat tutarı kadar tazmin edileceği bir sigorta türü. Kimler yaptırabiliyor? 18 ila 58 yaşları arasında sağlıklı kişiler prim iadeli hayat sigortası yaptırabilir. Sistemin nevi şahsına münhasır en avantajlı yönü vergi matrahından indirim imkânı olduğundan, bu sisteme gelir elde eden ve özellikle de yüksek gelir elde ederek yüksek vergi dilimlerine giren kişilerin girmesi oldukça uygun. Süre 12 ila 20 yıl arasında belirlenebilirken, yaş ve sürenin toplamı 70’i aşamıyor. Yani 58 yaşında iseniz 12 yıl üzeri vade belirleyemiyorsunuz.

Haberin Devamı