Ekonomi Simit üreticisi DMR halka arz oluyor

Simit üreticisi DMR halka arz oluyor

Paylaş
Simit üreticisi DMR halka arz oluyor

Yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği halka arzlara bir yenisi daha ekleniyor. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) simidi dünyaya sevdiren Simit Sarayı’nın üretici şirketi DMR Unlu Mamuller’in halka arzına onay verdi.

Şirketin 110.3 milyon TL olan sermayesinin 185.3 milyon TL’ye bedelli artırımı sırasında oluşan 75 milyon TL payın satışı yapılacak. Yüzde 40’ı halka açılması planlanan DMR Unlu Mamuller’in pay başına belirlenen 10.24 TL fiyat üzerinden şirketin toplam değeri 1 milyar 897 milyon TL, halka arz büyüklüğü de 768 milyon TL olacak.

Haberin Devamı

GELİRLER SOĞUK ZİNCİRE

DMR Unlu Mamuller’in ürettiği ürünlerin yüzde 33’ü Simit Sarayı mağazalarında satılıyor. Şirket geri kalan üretimini ise toptan olarak, marketler, oteller ve yurtdışına satıyor, yaklaşık 30 ülkeye donuk ürün ihracatı yapıyor. DMR Unlu Mamuller, halka arzdan sağlanacak kaynak ile başta donuk ürünlerin üretilmesi ve taşınması için makine ve ulaşılması zor pazarlara kolay ürün yetiştirmek için soğuk zincir yatırımlarını gerçekleştireceklerini, ayrıca, üretim gücü, satış kanalları ve ihracatı artırarak güçlü büyümeyi sürdüreceklerini açıkladı.