Ekonomi Sokak simidi tarifesine bakanlık onay şartı

Sokak simidi tarifesine bakanlık onay şartı

Paylaş
Sokak simidi tarifesine bakanlık onay şartı

Ankara’da ocak ayı içerisinde simidin satış fiyatı 10 liradan 15 liraya çıkarılınca tepki gelmişti. Bunun üzerine devreye Ticaret Bakanlığı girmiş ve zam kısa sürede geri çekilmişti.

İşte bu gelişme üzerine sokak simitlerinin tarifesi yeni kurala bağlandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun (TESK) Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğine göre; simit fiyatları tıpkı ekmek fiyatlarının belirlendiği süreçten geçecek. Bu yolla artan simit çeşitlerine (zeytinli, peynirli gibi) uygulanan fiyat karmaşası da son bulacak.

Haberin Devamı

GEREKÇESİYLE BİRLİKTE SUNULACAK

Düzenleme kapsamında ekmek ve simit fiyatı ilgili belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ticaret ve sanayi odası veya ticaret odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek. Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasından sonra yeni tarife esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerince (toplam 81 birlik var) uygulanacak. Ancak, bakanlığın olumsuz görüş bildirmesi durumunda, yeni tarife talebi gerekçeleri ile birlikte komisyon toplanmaksızın ilgili birlik tarafından tekrar bakanlığın görüşüne sunulacak. Karar, görüşün alınmasından sonra onaylanacak.