Ekonomi Son dakika! Emekliye ek zamda takvim belli oldu! Kabine gündemine geliyor, işte en güçlü senaryo

Son dakika! Emekliye ek zamda takvim belli oldu! Kabine gündemine geliyor, işte en güçlü senaryo

Paylaş
Son dakika! Emekliye ek zamda takvim belli oldu! Kabine gündemine geliyor, işte en güçlü senaryo

Emekli aylıklarına ek zamda hükümet sona yaklaştı. SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam çalışması tamamlandı. Ek zam gelecek hafta Kabine Toplantısı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaşına ilişkin heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

SSK ve Bağkur emeklileriyle, memur emeklilerinin günlerdir merakla beklediği enflasyon verisinin netleşmesiyle birlikte zam oranı da belli oldu. SSK ve Bağkur emeklisine yüzde 37.57, memur emeklilerine ise yüzde 49.25 zam yapılacak. Aradaki zam farkı yasal düzenlemenin sonucu olsa da emekliler, emekli dernekleri ve esnaf odaları eşit zam yapılması yönünde talepte bulunmuştu. Hükümette bu konuda harekete geçti.

Haberin Devamı

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Son olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emeklilere ek zam düzenlemesi ile ilgili bir görüşme yapıldığını belirterek “Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse Kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz" dedi.

ÇALIŞMALARA BAŞLANMIŞTI

Beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

ÇALIŞMA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Mevcutta 7 bin 500 lira olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Haberin Devamı

Kabinedeki değerlendirmelerin ardından neticelendirilecek çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek.

"DENGEYE TAŞIYACAĞIZ"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı var. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabileceğimizi çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacak. Emeklilerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

SEYYANEN ZAM GÖRÜŞMESİ

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in ifade ettiği üzere emeklilere ek zam yapılması için bir çalışma mevcut. Bu çalışmada en düşük emekli maaşlarının artırılması ile SSK ve Bağkur emeklilerine yüzde 11-12 arasında bir seyyanen zam yapılması görüşülecek. Kabine’de görüşülecektir diyebiliriz.

Ben emeklilere bir ek zam yapılacağı kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan her ifadesinde ‘çalışanımızı, emekçimizi enflasyona karşı ezdirmeyeceğiz’ sözünü veriyor ve bu sözü bu zamana kadar hep tuttu. En düşük emekli maaşı nisanda ara bir zam yapıldığı için temmuz ayında artırılmamıştı.Yüzde 25 zam yapıldı ancak kök maaşı bu tutarına altında kalanlar 7500 TL almaya devam etti. Ancak bu mağduriyetin farkında olduklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan ifade etti. Erdoğan, ‘Sene başı itibarıyla gereken zammı yapacağız’ demişti.

Haberin Devamı

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

O yüzden ben en düşük emekli maaşına bir zam yapılacağını düşünüyorum. En az yüzde 50 oranında bir artış olacaktır. En düşük emekli maaşının 11 bin 250 TL ile 11 bin 500 TL civarında belirlenebileceğini düşünüyorum. Yine aynı şekilde SSK ve Bağkur emeklilerine zammın 11-12 puan artırılarak yüzde 49.25’e çıkarılacağını düşünüyorum.