Ekonomi Sosyal konuttan sonra sırada orta gelirli var

Sosyal konuttan sonra sırada orta gelirli var

Paylaş
Sosyal konuttan sonra sırada orta gelirli var

Artan konut ve kira fiyatlarını düşürmek ve piyasaya denge getirmek amacıyla hükümet yeni bir konut hamlesi başlatmış, hamlenin ilk ayağında ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlar hedeflenmişti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle 81 ilde 250 bin konut, 100 bin konut altyapılı arsa ve 10 bin işyerini içeren ‘İlk Evim İlk İşyerim’ kampanyasında başvurular 5 milyona dayandı. Dar gelirliye yönelik bu kampanyada başvurular devam ederken, hamlenin ikinci ayağı olan Emlak Konut GYO eliyle yapılacak orta gelir grubuna yönelik kampanyanın detayları da netleşmeye başladı.

Haberin Devamı

İNDİRİM, VADE, FAİZ…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada orta gelir grubu için yeni bir konut kampanyası hazırlandığını belirterek, “Çalışmalarda sona yaklaştık. Emlak Konut kampanyasının detaylarını büyük ihtimalle ekim ayı içerisinde duyuracağız. Hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığı’mızla da faiz konusunda çalışmamız var” diye konuştu. Kurum, sektör dernekleri GYODER’le, İNDER’le, Türkiye Müteahhitler Birliği ile Anadolu’da diğer müteahhitlerle görüştüklerini, kampanyayı genişleteceklerini de ifade etti.

FİYATLAR GERİ GELDİ

Sosyal konut projesinin açıklanmasının ardından konut fiyatlarının gerilemeye başladığını söyleyen Kurum, “Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak” dedi.

Haberin Devamı