Ekonomi Sosyal yardımlar artıyor

Sosyal yardımlar artıyor

Paylaş
Sosyal yardımlar artıyor

Devlet şu anda milyonlarca vatandaşa yakacak yardımından, eğitim yardımına, elektrik desteğinden gıda yardımına kadar çeşitli isimler altında milyarlarca liralık sosyal destek sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak doğalgaz desteğinin devam edeceğini, aile destek programının sürdüğünü açıklamış ve sosyal yardımların artırılacağına işaret etmişti. Bu kapsamda çalışmalar hızlandı.

Haberin Devamı

NAKİT EĞİTİM ÖDENEĞİ

Mevcutta devam eden birçok sosyal yardımın kapsamı genişletilecek ve ödemeler güncellenecek. Erdoğan, ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na ilave kaynak aktarımı yapıldığını, buna paralel vakıflara başvuru yapılabileceğini söylemişti. Bir başka deyişle eğitim hayatı süren çocuklar için ailelere nakit yardım yapılacak.

TUTARLAR DA YÜKSELECEK

Hanedeki kişi başına geliri 1.833 lira olanlara başvuru kriterlerini sağlamaları koşuluyla 450- 1.150 lira arasında doğalgaz faturası desteği sağlanıyor. Elektrik desteği ise 216 liraya kadar veriliyor. Yapılacak yeni düzenlemeyle doğalgaz ve elektrik yardımından yararlanan aile sayısı artacak ve yardım tutarları da yükselecek. Öte yandan yılda 7 bin 200 lirayı bulan aile destek yardımının kapsamı genişletilecek ve aylık 450-600 lira arasındaki rakamlar artırılacak. Düzenlemelerin detayları ekimde belli olacak.

Haberin Devamı