Ekonomi 1 aylık ara son buldu! SPK'dan iki yeni halka arza onay

1 aylık ara son buldu! SPK'dan iki yeni halka arza onay

Paylaş
1 aylık ara son buldu! SPK'dan iki yeni halka arza onay

Sermaye Piyasası Kurulu Pasifik Donanım ve Yazılım'la Bor Şeker'in halka arzına onay verdi.

Aradan geçen bir aylık süre sonunda SPK, iki şirketin halka arzına onay verdi. SPK bültenine göre, Kurul, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ'nin 35 liradan, Bor Şeker AŞ'nin 26,54 liradan halka arz başvurusu onayladı. 

Haberin Devamı

BOR ŞEKER HALKA ARZ ONAYLANDI


Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Niğde'de kurulu Bor Şeker'in halka arzını onayladı.

Sermaye artırımı ve ortak satışı ile yapılacak halka arzda sermayenin 240 milyon liraya yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 40 milyon hisse ile ortaklardan Emir Haktan Dişli ve Arz Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi İkinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun sahip olduğu 30 milyon lira nominal değerde hisse satılacak.

Halka arz 1 lira nominal değerli hisse başına 26.54 liradan gerçekleştirilecek. Hisselerin tamamının satılması halinde şirketin halka açıklık oranı %29.2, halka arz büyüklüğü 1.86 milyar lira, yani 61.3 milyon dolar olacak.

Halka arz gelirinin %45'i işletme sermayesi ihtiyacı için, %50'si güneş enerjisi santrali, modernizasyon yatırımları ve gübre tesisi yatırımları için, %5'i ise arge faaliyetleri için kullanılacak.

Haberin Devamı

PASİFİK DONANIM HALKA ARZ ONAYLANDI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Pasifik Donanım ve Yazılım'ın halka arzını onayladı.

Sermaye artırımı ve ortak satışı ile yapılacak halka arzda sermayenin 134 milyon liraya yükseltilmesi kapsamında ihraç edilecek 14 milyon hisse ile ortaklardan Fatih Erdoğan, Mehmet Erdoğan ve Abdulkerim Fırat'ın sahip olduğu 13 milyon lira nominal değerde hisse satılacak.

Halka arz 1 lira nominal değerli hisse başına 35 liradan gerçekleştirilecek. Hisselerin tamamının satılması halinde şirketin halka açıklık oranı %20.1, halka arz büyüklüğü 945 miyon lira, yani 31.1 milyon dolar olacak.