Ekonomi SSK ve Bağkur emeklisi kaç lira fark alacak?

SSK ve Bağkur emeklisi kaç lira fark alacak?

Paylaş
SSK ve Bağkur emeklisi kaç lira fark alacak?

SSK ve Bağkur emeklisi yaklaşık 13 milyon emeklinin maaşı 1 Ocak itibarıyla yüzde 49.25 oranında artacak. Hesaba yatan ve yatacak olan maaşlar yüzde 37.57 zamlı yattı. Şubat başında bu emeklilere en az 782 lira zam farkı ödenecek. İşte ek zamla ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak’ta yüzde 64.77 olarak açıklanan 2023 yılı enflasyon rakamıyla memur ve emeklilerin maaş artış oranı da netleşmişti. Buna göre; memur ve memur emeklisinin maaşı yüzde 15 toplu sözleşme zammı dahil yüzde 49.25 oranında artmıştı. Buna karşın işçi (SSK) ve Bağkur emeklisinin zam oranı son 6 aylık enflasyon oranı olan yüzde 37.57’de kalmıştı. Arada yaklaşık 12 puanlık zam farkı oluşunca SSK ve Bağkur emeklileri tarafında ek artış beklentisi oluşmuştu.

Haberin Devamı

TÜM KESİMLERDE EŞİTLENDİ

Bu beklenti üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada SSK ve Bağkur emeklisine ocak ve olası temmuz artışları dikkate alınarak 5 puan ek artış yapılacağını açıklamıştı. Bu artışla birlikte SSK ve Bağkur emekli maaşına yapılacak zam yüzde 42.6 olacaktı. Bu konudaki teklif Meclis’te görüşülürken yine Erdoğan’ın talimatıyla SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş zammının, memur emekli zammıyla eşitlenmesine karar verildi.

12 PUAN DAHA YÜKSEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, önceki akşam bu konuda şunu söylemişti: “SSK ve Bağkur emeklilerimizin aylıklarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49.25’e yükseltiyoruz. Böylece bu yıl tüm emeklilerimizin aynı oranda artış almasını sağlıyoruz.” Böylece SSK ve Bağkur emeklisine 12 puanlık ek artış yapılmış olacak. SSK ve Bağkur emeklisinin maaşı 17 Ocak itibarıyla yatırılıyor. Bu maaşlar yüzde 37.57 zamlı maaşlardan oluşuyor.

Haberin Devamı

İŞTE KURUŞU KURUŞUNA ÖDENEN VE ÖDENECEK TUTARLAR (TL)