EkonomiSürdürülebilirlik, kurumların ayakta kalma meselesi

Sürdürülebilirlik, kurumların ayakta kalma meselesi

Paylaş
Sürdürülebilirlik, kurumların ayakta kalma meselesi

VitrA, yakın zamanda üretmeye başladığı dünyanın ilk ve tek yüzde 100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosu için İstanbul Modern’de tanıtım etkinliği düzenledi.

İlk olarak kasım ayında UNICERA 2023’te tanıtılan, geçtiğimiz ay Milano Tasarım Haftası’nda sergilenen lavabolar, 21-23 Mayıs’ta Londra’da düzenlenecek Clerkenwell Design Week kapsamında da vitrine çıkacak. Yeni çevre dostu lavabolarda küresel ısınmaya üretim süreci kaynaklı etki, ürün başına yüzde 30 azaltılıyor.

Haberin Devamı

SOSYAL SORUMLULUK DEĞİL

Etkinlikte konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, çevre konusunun artık birtakım entelektüellerin sohbet konusu olmaktan çoktan çıktığını, çevre sorununa dev bir boyutun, ikim değişikliği boyutunun da eklendiğini söyledi. Eczacıbaşı, “O nedenle artık sadece önleme tedbirleri üzerinde değil, aynı zamanda uyum tedbirleri üzerinde çalışmak zorundayız. Bu iş sosyal sorumluluk meselesi değil. Bu iş artık kuruluşlarımızın yaşamını devam ettirmeleri, rekabet güçlerini korumaları ve ayakta kalmaları meselesi” dedi.

FİNANSMAN KRİTERLERİ

Eczacıbaşı, şöyle devam etti: “Çünkü biliyoruz ki sürdürülebilirlik olmazsa, biz sürdürülebilir kurumlar olamazsak, bir kere müşteriler ürünlerimizi tercih etmeyecekler. Bırakın onu zaten ürünlerimizi bazı pazarlara sokmayacaklar. Genç, yetenekli insanlar kuruluşlarımızda çalışmayacak. Finansmana erişmek çok zorlaşacak. Zorlaştı bile… Çünkü finans kurumları artık kredi koşulları arasında sürdürülebilirlik kriterlerini en ön sıralara çıkarmaya başladılar. İşte bütün bu nedenlerden biz sürdürülebilir tedarik zincirleri kurmak zorundayız.”

Haberin Devamı

TÜM STRATEJİLERE ENTEGRE OLMALI

Bundan sonra olması gerekeni, ‘gerçek anlamda sürdürülebilir bir kuruluş olmak, sürdürülebilirliğe hizmet eden bir kuruluş olmak’ olarak tanımlayan Eczacıbaşı, şunları söyledi: “Nasıl kuruluşlar bunlar? Bunlar, sürdürülebilirliği böyle önemli de olsa bir faaliyet olarak sürdüren kuruluşlar değil, tüm stratejilerinin içine sürdürülebilirliği entegre etmiş olan kuruluşlar. Ve bütün yöneticileri bir sürdürülebilirlik lideri, sürdürülebilirlik yöneticisi olan şirketler. Herkes yeşil yaka bu şirketlerde, yeşil yaka olmayan yok.”

YENİ ÜRÜNLER EKLENECEK

Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özgen Özkan da yüzde 100 geri dönüştürülmüş lavabonun diğer ürünlerle karşılaştırıldığında, kalitesi açısından fark olmadığını, suyu emmesi düşük olduğu için daha bile üstün olduğunu ifade ederek, “Büyük formları daha düz üretebiliyoruz ama şu anda lavabo yapıyoruz. Daha sonra duş teknesi ekleyeceğiz. Ardından da mutfak eviyesi gelecek, sonra da klozet devreye girecek. Ürün gamını bu şekilde geliştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı