Ekonomi Taşerona kadro müjdesi! 2022 taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek?

Taşerona kadro müjdesi! 2022 taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek?

Paylaş
Taşerona kadro müjdesi! 2022 taşerona kadro ne zaman verilecek? Taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşeron işçiye kadro müjdesi vermişti. 90 bin taşeron işçi kadroya geçecek. Gün geçtikçe birçok kişi konun detayını öğrenmek için araştırma yapıyor. İnternette sıklıkla "90 bin taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek? Taşerona kadro ne zaman verilecek?" konuları aratılıyor. İşte, taşeron işçinin kadroya geçeceği tarih...

90 bin işçi için kadro heyecanı yaşanıyor. Bakan Bilgin'in açıklamaları büyük bir sevinç yaratırken günbegün konu hakkında binlerce kişi detaya ulaşmak istiyor. "90 bin taşeron işçi ne zaman kadroya geçecek? Taşerona kadro ne zaman verilecek?" diye soruluyor.

Haberin Devamı

TAŞERON İŞÇİ KADROYA NE ZAMAN GEÇECEK?

Taşeron işçilerle ilgili bir soru üzerine Bilgin, kamuya kadrolu geçişlerle ilgili zamanın henüz belli olmadığını, ancak çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konuları aktaran Bilgin, "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var." dedi.

Bilgin, çalışmanın son halinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulup sunulmadığına ilişkin ise, "Sayın Cumhurbaşkanımız uygun olduğu zaman sunacağız. Bugün gündemde yoktu." ifadesini kullandı.

Bu çalışmada kamu sendikalarından gelen talepleri de dikkate aldıklarını vurgulayan Bilgin, "Geçenlerde arkadaşlarımız bir görüşme yaptı. Bunları da değerlendiriyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

BAKAN BİLGİN'DEN TAŞERON AÇIKLAMASI!

Bakan Vedat Bilgin, canlı yayında merak edilenleri açıkladı ve 90 bin taşeron işçi hakkında da, ''Taşeron işçilerin kadrolu işçi olması için hükümetimiz çok önemli bir adım attı ve kadro verildi vatandaşlarımıza. Yaklaşık o zamanki sayı 90 bin küsür işçimiz bu haktan istifade edemedi. Kasım ayı içinde bu işçilerimiz için olan çalışmalarımızı sonlandırırız. Geçici işçi için ise çalışma farklı. O işçilerimizin hukukunu düzenleyecek bir çalışma yapıyoruz ve onların bu statülerini değiştireceğiz.'' dedi.