Ekonomi Tatiliniz zehir olmasın! Araç kiralarken aman dikkat

Tatiliniz zehir olmasın! Araç kiralarken aman dikkat

Paylaş
Tatiliniz zehir olmasın! Araç kiralarken aman dikkat

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte araç kiralama (rent a car) sektöründe hareketlilik yaşanıyor. Kiralık araçlara artan talep dolandırıcıların da iştahını kabarttı.

Dolandırıcılar kurumsal araç kiralama firmalarının web sitelerini kopyalayarak site isminde harf değişikliği yapıp ‘oltalama’ yöntemiyle kopya site hazırlıyor. Hazırlanan kopya sitelere sosyal medya üzerinden reklam veren dolandırıcılar, araç kiralamak isteyen çok sayıda vatandaşı ağlarına düşürmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

BİR HARF DEĞİŞİKLİĞİ YAKIYOR

Korsan siteler üzerinden bayram dönemlerinde araç kiralamak isteyen vatandaşların mağdur olmaması için dolandırıcılara dikkat edilmesi gerektiğini anlatan rent a car işletmecisi Murat Demirkul, şunları söyledi: “Korsan sitelerdeki şuandaki en büyük sıkıntımız örneğin kurumsal firmaların internet siteleri kopyalanıp sonundaki bir harf değişikliği ile beraber vatandaşlarımızın bu sahte sitelere girmesi sonucu kendilerine ulaşım sağlıyorlar.”

YARI FİYATINAYSA İKİ KERE DÜŞÜNÜN

Korsan siteler üzerinden tüketiciyle WhatsApp üzerinden irtibata geçtiğine dikkat çeken Demirkul, “Vale aracınızı kapınıza kadar getirecek’ vaadiyle para alınıyor” dedi. Dolandırıcıların oyununun ucuz fiyatlarından da anlaşılabileceğine dikkat çeken Demirkul, “Normal bir firma 2 veya 3 bin liralık aracını yarı fiyatına vermez. Vatandaşlarımız fiyat düşüklüğünden de bu konuyu anlayabilir. Bir kişi WhatsApp üzerinden ücret talep ediyorsa o kişiden kesinlikle uzak durulmasını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GEREKİRSE VİDEOSUNU ÇEKİN

İşletmeci Demirkul, ayrıca şu uyarılarda bulundu: “Araç kiralayan vatandaşlarımız aracını teslim aldığı sırada kiralama yaptığı şirket yetkilisiyle beraber aracı incelemeleri, gerekirse video çekmelerinde fayda var. Aracın bakımının olup olmadığını firma yetkilisinden öğrenmelerini öneriyoruz. Kiralanan araçta en önemli noktalardan birisi de tabii ki lastik bakımı. Lastiklerin kesinlikle kontrol edilmesi şart.”

YOĞUNLUK YÜZDE 95’E ULAŞTI

Bayramda araç kiralamada artış olduğunu değinen rent a car işletmecisi Murat Demirkul, “Yaz sezonu ve Ramazan Bayramı’nın gelmesiyle birlikte işlerimizde bir hareketlilik var, yoğunluk yüzde 95’e kadar çıktı. Geçen bayrama göre bu bayramda vatandaşlar tarafından araç kiralamaya rağbet yüksek. Araç kiralama yapmak isteyen vatandaşlarımızın rezervasyonlarında sorun yaşamamaları için erken rezervasyon yapmalarını da tavsiye ediyoruz” dedi.