Ekonomi TCMB Başkanı Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

TCMB Başkanı Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

Paylaş
TCMB Başkanı Erkan, Fed Başkanı Powell ile görüştü

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantıları kapsamında, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ile bir araya geldi.

Dünya Bankası-IMF yıllık toplantıları için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Fas Marakeş’te bulunan TCMB Başkanı Gaye Erkan Fed Başkanı Jerome Powell ile yaklaşık 40 dakika görüştü.

Haberin Devamı

Marakeş’te ABD ve Brezilya Merkez Bankası başkanları ile ikili görüşmeler yapıldı. Öte yandan aynı kaynak Barclays ve Deutsche Bank ile yatırımcı toplantıları yapıldığını belirtti. Geçen hafta Londra’da temaslarda bulunan Şimşek bugün ve yarın Dünya Bankası-IMF yıllık toplantılarına katılıyor. Erkan’ın Fas programında ise Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank ve merkez bankası başkanlarını da içeren görüşmeler yer alıyor.

YABANCI YATIRIMCININ ÇEKİLMESİ HEDEFLENİYOR

Ekonomi yönetimi bu görüşmelerde ekonomi programını anlatarak yıllardır süren yabancı yatırım çıkışını tersine çevirmeyi hedeflerken yabancı yatırımcıların da son dönemde Türkiye piyasalarına ilgisi artıyor.

Şimşek 19 Ekim’de ise Paris’te yatırımcılarla görüşecek ardından ise Abu Dabi, Doha ve Riyad’a gidecek. Şimşek BAE ile 50 milyar dolarlık yatırım programının ilk somut adımlarının da bu ziyarette atılacağını söyledi.

Haberin Devamı