EkonomiTek fiyat dönemi başladı tabelalar değişti

Tek fiyat dönemi başladı tabelalar değişti

Paylaş
Tek fiyat dönemi başladı tabelalar değişti

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin istasyonlarda aynı fiyata satılmasına ilişkin kararı yürürlüğe girdi.

Buna göre, akaryakıt istasyonlarında “95 oktan benzin ve dizel, ultra force (ultra kuvvet), power (güçlü), fuelsave (yakıt tasarruflu), VMax, VPro” gibi ifadelerle farklı fiyatlarla ürün satılmayacak. Yani farklılaştırılmış veya standart akaryakıtlar arasında fiyat farkı olmayacak. Böylelikle, tüketicilerin karşılaştıkları fiyat farkının ve karmaşanın azaltılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

13 BİN BAYİDE

Alınan karar sonrası benzin istasyonları da dün itibarıyla dijital fiyat tabelalarını değiştirmeye başladı. Tabelalarda fiyatlar, motorin ve kurşunsuz benzin 95 oktan olmak üzere iki fiyatta sabitlendi. 13 bin benzin istasyonunda tek fiyat kararı uygulanmaya başladı. Dağıtıcı lisans sahipleri yüzde 0.5’i geçmemek kaydıyla akaryakıtın özelliklerini iyileştirmeye yönelik çeşitli katkı maddelerini ürüne ekleyebiliyor. Bu işlem için kullanılacak katkı maddelerine ilişkin dağıtıcı lisansı sahiplerinin EPDK’yi bilgilendirme ve gerekli izinleri alma yükümlülüklerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.