Ekonomi TEKNOFEST 30 Ağustos'ta Ankara'da başlıyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar canlı yayında açıkladı...

TEKNOFEST 30 Ağustos'ta Ankara'da başlıyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar canlı yayında açıkladı...

Paylaş
TEKNOFEST 30 Ağustos'ta Ankara'da başlıyor! Bakan Kacır ve Selçuk Bayraktar canlı yayında açıkladı...

Ankara'da TEKNOFEST heyecanı 30 Ağustos'ta başlıyor.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar canlı yayında açıklamalarda bulundu. Selçuk Bayraktar "Millileşme vizyonu ile ortaya çıkan eserleri gösterdiğimizde zamanla TEKNOFEST kuşağının oluşmaya başladığını gördük." ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmasından öne çıkanlar: 2018 yılından beri TEKNOFEST'ler düzenliyoruz. İlk yılımızda 550 bin ziyaretçi ile dünyanın en büyük ikinci havacılık festivali olmuştu.

2023 TEKNOFEST'i bu defa Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'nin üç büyük şehrinde. Cumhuriyetimizin 100. yılında biz Türkiye'mize üç büyük TEKNOFEST hediye etmek istedik. Dünyaya tam bağımsız Türkiye mesajını vermek istiyoruz.

Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir dip dalgaya şahitlik ediyoruz. 2018 yılında 14 teknoloji yarışması düzenledik ve 20 bin gencimiz katılmıştı. O yıl için büyük başarıydı. Bu yıl 330 binden fazla takım 1 milyondan fazla genç TEKNOFEST'te düzenlen 44 teknoloji yarışmasına katıldı.

Haberin Devamı

Gençlerimiz teknolojide dünya ile yarışma özgüvenini kazanıyor.

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın konuşmasından öne çıkanlar:

Biz dönemimizde böyle şeylerin hayalini bile kuramazdık. Böyle kendi insansız hava aracımı yapayım, kendi uzay çalışmalarımı yapayım, kendi firmamı kurayım, dünyaya nam salacak hava araçları üreteyim böyle şeyler bizim jenerasyonumuzda hayal bile edilemezdi. Bunlar alaya alınan hafifa alınan konulardı. Milletimizin evlatlarının başaramayacağı konular olarak görülürdü. Maalesef bilim ve teknolojide hak ettiğimiz yerde olamamışız. Oysaki bizim kadim inancımız bize bunu emretmiyor, bu çalışmaları yürütmemizi emrediyor.

Hayali bile kurulamayan projeler gerçek oldu. Savunma sanayimizin eserlerini insanımıza gösteriyoruz.

Millileşme vizyonu ile ortaya çıkan eserleri gösterdiğimizde zamanla TEKNOFEST kuşağının oluşmaya başladığını gördük.

Bu festivali milletimizin sahiplenmesi rekor düzeyde. Milli Sanayimizdeki atılım bu festivali de ateşledi. Milli tasarım ve yerli üretim hava araçları festivalde olacak. "Dünyanın en iyisini yaparız" inancı artık yerleşti.