Ekonomi THY çalışanlarına ucuz konut müjdesi

THY çalışanlarına ucuz konut müjdesi

Paylaş
THY çalışanlarına ucuz konut müjdesi

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, çalışanlara ucuz konut müjdesi verdi. Bolat, "Arnavutköy'deki arsamızın bir kısmına 14 bin konut yapacağız. 2+1 daireler 2.5-3 milyon, 3+1 daireler 3.5-4 milyon lira civarında olacak. Aracı ya da finansman kurum olmayacak. Yüzde 20'si peşin, kalanı 60 ay taksitle THY ve Emlak Konut tarafından finanse edilecek" dedi.

Türk Hava Yolları (THY) ile Emlak Konut GYO, 2018’de İstanbul Arnavutköy’de 3.6 milyon metrekarelik arsa için işbirliği yapmış, İstanbul Havalimanı’na çok yakın bu arazide çalışanlara yönelik bir proje başlatılacağı açıklanmıştı. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Arsamızın bir kısmına 14 bin konut yapımına karar verdik. Evler, Emlak Konut tarafından yaptırılacak ve 2+1 daireler 80 metrekare ile 3+1 daireler 110 metrekare olacak” dedi.

Haberin Devamı

Fiyatların 2+1’ler için 2.5-3 milyon lira ve 3+1’ler için 3.5-4 milyon lira civarında olmasının planlandığını ifade eden Bolat, şu bilgileri verdi: “Ödemelerde aracı ya da finansman kurumu olmayacak. Yüzde 20’si peşin, kalanı 60 ay eşit taksitle olacak şekilde THY ve Emlak Konut tarafından finanse edilecek. THY ve iştirak çalışanlar için 3 bin konut ayrılacak ve bu konutlara tüm 75 bin THY ailesi üyeleri talipli olabilecek. Sadece başkan yardımcısı ve üstü yöneticileri ile varsa birinci derece çalışan yakınları olamayacak. Ayrıca bir diğer önemli koşul da, çalışanımızın kendi ya da eşinin evi olmaması.”

Projenin temelinin Ramazan Bayramı’ndan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile atılması planlanıyor.

Haberin Devamı