Ekonomi THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Paylaş
THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uydunun hizmete alınmasıyla televizyon yayıncılığı ve haberleşme kapasitesinin artırılacağını söyledi. 

"Türksat 4A 2014'te, Türksat 4B ise 2015 yılında uzaydaki yerini aldı" diyen Erdoğan, "Türk mühendislerince geliştirilen yerli ve milli gözetleme uydumuz İMECE'yi 2023'ün ocak ayında, TÜRKSAT 6A'yı da 2023'ün ortalarında uzaya fırlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: 6A'yı da önümüzdeki yıl hizmete alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında, 'Ülkemizin 'Turkey' olarak kullanılan ismini 'Türkiye'ye' çevirerek bu alanda bir adım daha attık. Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız' dedi. Erdoğan konuşmasının devamında 'Hizmete aldığımız Türksat 5B uydusunun bir kez daha ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 6A'yı da önümüzdeki yıl bu vakitlerde hizmete alacağız' ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE HAVA YOLLARI İFADESİ YER ALACAK

Cumhurbaşkanı; uluslararası alanda ülke ismi olarak "Turkey" yerine "Türkiye"nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da "Turkish Airlines" yerine "Türkiye Havayolları" ifadesinin yer alacağını belirtti.