Ekonomi THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Paylaş
THY uçaklarında yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

AK Parti Grup toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık Turkey yok, Türkiye var. Bundan sonra uçaklarımızın gövdesine de Turkish Airlines yerine Türkiye Hava Yolları yazacağız" sözleriyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Dünyada ülkemizin adını Turkey'den Türkiye'ye dönüştürme adımını başarıyla hayata geçirirken milli havayolumuz da Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türksat 5B Uydusu Hizmete Alma Töreni'nde THY ile ilgili açıklama yapmıştı. Erdoğan; uluslararası alanda ülke ismi olarak "Turkey" yerine "Türkiye"nin kullanılmaya başlandığını da hatırlattı, THY uçaklarında da "Turkish Airlines" yerine "Türkiye Havayolları" ifadesinin yer alacağını belirtmişti.

Haberin Devamı
Erdoğan'dan 'öğrenci affı' müjdesi: Meclis'e sunuyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 'Tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum.' diyen Erdoğan, 'Kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde meclisimizin takdirine sunuyoruz.' ifadelerini kullandı. TÜSİAD'a çok sert tepki gösteren Erdoğan, 'Ey TÜSİAD'ın başına gelen beyefendi, dış politikada bize ders veremezsin. Önce haddini bil. TÜSİAD bu gidişiyle devam ederse bu iktidarın kapısını hiç çalmasın. ' dedi.

"UÇAKLARIN ÜSTÜNDE TÜRK HAVA YOLLARI YAZACAK"

Bugün AK Parti grup toplantısında yeni bir açıklama yapan Erdoğan, "Dünyada ülkemizin adını Turkey'den Türkiye'ye dönüştürme adımını başarıyla hayata geçirirken milli havayolumuz da Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter." ifadelerini kullandı.