Ekonomi THY'de kritik gün

THY'de kritik gün

Paylaş
THY'de kritik gün

Türk Hava Yolları grevinde hukuk savaşları devam ederken Hava İş yönetimi, bugün saat 14.00'te Genel Müdürlük önünde grevci çalışanları bir araya toplanmaya çağırdı. Bugünkü toplantıdan devam ya da tamam kararı çıkacak

Türk Hava Yolları grevinde hukuk savaşları devam ederken Hava İş yönetimi grevdeki çalışanlara çağrıda bulundu. Bugün saat 14.00’te Genel Müdürlük önünde bir araya gelmeleri istenen grevci çalışanlara bilgilendirme toplantısı yapacak olan Hava İş yönetimi, grevin geleceğine de karar verecek.

Haberin Devamı

DEVAM EDİLSİN Mİ, EDİLMESİN Mİ?

Grevdeki çalışanların bu konudaki fikirlerine başvurması beklenen sendikanın, “Greve devam edilsin mi edilmesin mi?” şeklinde nabız yoklayacağı ve genel yaklaşıma göre grevi sonlandırabileceği iddia edildi.

Hava İş Sendikası, dün THY’nin 11. İcra Dairesi’nden grev süresinde dışardan işçi alınması ve çalıştırılmasına ilişkin tedbir kararını THY lehine kaldırmasından sonra bir açıklama yaparak bu kararın hukuk dışı olduğunu vurgulamış, açıklamanın sonunda ise bir kez daha THY yönetimine masaya oturma teklifinde bulunmuştu.

305 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILMIŞTI

Hava İş Sendikası’nın bu teklifinin THY cephesinde nasıl cevap bulacağı merak edilirken tarafların anlaşabilmesinin önündeki en büyük engel olarak bir yıl önce işten çıkarılan 305 çalışan olarak görünüyor. Hava İş Sendikası, 305 kişinin işe iadesi kararlarının uygulanmasını isterken THY’nin bu konuda geri adım atmadığı biliniyor.

Haberin Devamı