Ekonomi Togg satış ilanları mercek altında! 'Asla taviz verilmeyecek'

Togg satış ilanları mercek altında! 'Asla taviz verilmeyecek'

Paylaş
Togg satış ilanları mercek altında! 'Asla taviz verilmeyecek'

Yerli ve milli araç Togg ile ilgili satış ilanları Ticaret Bakanlığı tarafından mercek altına alındı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Togg’la alakalı olarak milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacak" denildi.

Bakanlık ikinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talebi, ikinci el araç için sıfır fiyatının üstünde tutar istenmesi, sıfır araçta stokçuluk yapılması üzerine denetimlerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Yapılan çalışmaları neticesinde, yasa dışı araç ilanlarında yüzde 95 oranında azalma kaydedildiği belirtildi.

Ayrıca stoklanmış yeni araçların birden ortaya çıkarıldığı ve yeni araçlar ile ikinci el araçların fiyatlarında ciddi düşüşler başladığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ticaret ortamı ve şartları tam normale dönünceye kadar Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denetimlerimiz ve sıkı takipler devam edecektir" ifadesi yer aldı.

Bakanlık, Togg ile ilgili manipülatif ve aldatıcı girişimler hakkında gerekli hukuki müeyyidelerin de kararlılıkla uygulanacağının altını çizdi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Togg’la alakalı olarak, milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır" denildi.

Haberin Devamı