Ekonomi Togg'un fabrikasını diğer fabrikalarla kıyasladı! Bakan Şimşek'ten paylaşım

Togg'un fabrikasını diğer fabrikalarla kıyasladı! Bakan Şimşek'ten paylaşım

Paylaş
Togg'un fabrikasını diğer fabrikalarla kıyasladı! Bakan Şimşek'ten paylaşım

Yerli otomobil Togg'un fabrikası ile ilgili bir paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "35 yılda dünyada birçok fabrika ziyaretinde bulundum. Togg fabrikası gerçekten çok etkileyici." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'la ilgili sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir paylaşıma imza attı. Togg fabrikasında üretimi gösteren bir videoyu alıntılayan Bakan Şimşek, fabrikayı yere göğe sığdıramadı.

Haberin Devamı

"ÇOK ETKİLEYİCİ"

Dünyadaki fabrikalarla kıyaslama yapan Bakan Şimşek, "Son 35 yılda dünyada birçok fabrika ziyaretinde bulundum. Gemlik'teki Togg fabrikası gerçekten çok etkileyici…" ifadelerini kullandı.

 

 

HEDEF TOPLAM 1 MILYON ARAÇ

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, fabrikanın yıllık üretim kapasitesinin 175 bin adet olduğunu belirterek, “2030 yıl sonu itibarıyla üretimin başladığı günden itibaren toplam 1 milyon üretim hedefi bulunuyor. 2023 yılında 28 bin adet üretim olacak ve 2026 yılında yeni akıllı cihazların aileye katılmasıyla birlikte kapasite yıllık 100 bin adede ulaşacak. 272 olan yüksek hızlı şarj cihazı da yılsonuna kadar 650 ’ye yükselecek” dedi.

AĞUSTOS AYINDA ÇİFT VARDİYA

Karakaş, “Normalde 2024’te ikili vardiyaya geçecektik ama yüksek talebi görünce kararımızı değiştirdik. Eylül ayının ortasından itibaren ikili vardiya sistemine başlıyoruz. Ağustos ayında ise şu ana kadar ürettiğimiz tüm araçlardan fazla araç üretmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

2025’TE AVRUPA’YA İHRACAT BAŞLIYOR

Gürcan Karakaş, Togg’un diğer modellerinin de 2025 yılında piyasada olacağını ifade ederek, “Hedeflerimiz doğrultusunda 2030 yılına kadar 5 farklı model planladık. C SUV ile 2023 yılının ilk çeyreğinde kullanıcılarımızla buluşacağız. 2025 yılının ilkyarısında C-Sedan, 2026 yılında ise C-X Coupé yollara çıkmaya hazır olacak. B-SUV ve MPV modellerimiz için de çalışmalarımızı heyecanla sürdürüyoruz” diye konuştu. Öte yandan 2025 yılının ilk çeyreğinde otomobillerin Avrupa’ya da ihraç edilmesi hedefleniyor.

29 EKİM 2022'DE AÇILDI

Togg fabrikası 29 Ekim 2022'de görkemli bir törenle açılmıştı. Daha sonra seri üretime geçilirken, Togg'un satılacağı kişiler de kurayla belirlendi. Şu ana kadar 2 bin Togg sahibine teslim edildi.