Ekonomi TOKİ arsa başvurusu nereden yapılır? TOKİ arsa başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu!

TOKİ arsa başvurusu nereden yapılır? TOKİ arsa başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu!

Paylaş
TOKİ arsa başvurusu nereden yapılır? TOKİ arsa başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu!

TOKİ arsa başvurusu için start verildi. İlk Evim İlk İş Yerim kampanyası kapsamında konut başvurularının ardından arsa başvuruları da 10 Ekim tarihi itibariyle başlıyor. Kampanya kapsamında 1 milyon alt yapılı arsa konut inşa edilmek üzere dar gelirli vatandaşlar ile buluşacak. Peki, TOKİ arsa başvurusu nereden yapılır? İşte TOKİ arsa başvuru tarihleri ve başvuru şartları ve merak edilen diğer detaylar…

TOKİ arsa başvurularının başlamasıyla Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ikinci etaba geçilmiş oldu. Kendi konutunu kendi yapmak isteyen dar gelirli vatandaşlar başvuruların değerlendirilmesinin arsa tahsis bedelinin yüzde 10’unu peşin ödeyerek arsa sahibi olabilecek. TOKİ arsa başvurusu nereden yapılır? İşte TOKİ’den arsa almak isteyenlerin bilmesi gereken ayrıntılar…

Haberin Devamı

TOKİ ARSA BAŞVURU TARİHLERİ

TOKİ arsa başvuruları 10 Ekim-7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.

TOKİ ARSA BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

TOKİ arsa başvurusu Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

ÖDEMELER NASIL OLACAK?

TOKİ’den altyapılı arsa alan vatandaş arsa tahsis bedelinin onda birinin peşin olarak ödeyecek. Kalan 9 taksiti ise 9 yılda faizsiz olarak ödeyecek.

Toplu Konut İdaresini (TOKİ) izafeten Ziraat Bankası A.Ş. ile borçlanma sözleşmesi imzalanmasının ardından da arsa tahsisi kesinleşmiş olacak.

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.
  • Tahsis edilecek arsalar büyükşehir merkez ilçelerinden herhangi birisinde ise o ilin merkez ilçelerinden birinin sınırlarında, diğer belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen belediye sınırları içerisinde ikamet zorunluluğu bulunuyor.
  • Başvuru bedeli arsa için 500 lira, iş yerleri için 2 bin lira olarak belirlendi. 7 Kasım'a kadar sürecek başvurularda 18 yaşını doldurmuş olma şartı da aranıyor.
  • O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)
  • Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.
  • TOKİ tarafından yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.
  • Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.
  • (Noter kurası sonucu kendilerine asıl ve yedek olarak arsa isabet etmeyenler ile arsa tahsisinden yararlanmaktan vazgeçen ve yedek listede sırası gelmeyenlerin başvuru bedeli iade edilecektir. Kendilerine arsa tahsis edilenlerin ödemiş oldukları başvuru bedeli peşinat bedeline dahil edilecektir.)