Ekonomi TOKİ başvuru şartları neler? Asgari ücretli TOKİ’den ev alabilir mi? Ev taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ başvuru şartları neler? Asgari ücretli TOKİ’den ev alabilir mi? Ev taksitleri ne kadar olacak?

Paylaş
TOKİ başvuru şartları neler? Asgari ücretli TOKİ’den ev alabilir mi? Ev taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ başvuru şartları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. 14 Eylül itibariyle başvuruları başlayan TOKİ sosyal konut projesi için ilk günde başvuruların 1 milyonu aştığı belirtildi. Peki, TOKİ başvuru şartları neler? Asgari ücretli TOKİ’den ev alabilir mi? Ev taksitleri ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

TOKİ başvuru şartları dar gelirli vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde 2+1 ve 3+1 şeklinde olacak konutların geri ödemeleri 240 aya kadar uzatılabilecek. Hane geliri İstanbul’da 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olan vatandaşlar e-devlet üzerinden TOKİ sosyal konut projesine başvuru yaparak ev sahibi olma şansı elde edebilecek. İşte tüm detaylar…

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi için başvurular 14 Eylül 2022 Çarşamba günü itibariyle resmen başladı.

E-devlet üzerinden paylaşılan duyuruya göre T.C. kimlik numarasının son hanesi

0 olan vatandaşlar 14 Eylül 2022 Çarşamba,

2 olan vatandaşlar 15 Eylül 2022 Perşembe,

4 olan vatandaşlar 16 Eylül 2022 Cuma,

6 olan vatandaşlar 17 Eylül 2022 Cumartesi,

8 olan vatandaşlar 18 Eylül 2022 Pazar,

19 Eylül 2022 Pazartesi gününden itibaren herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşlar TOKİ sosyal konut projesi için başvuruda bulunabilecekler.

TOKİ sosyal konut projesine başvuru için aranan en önemli şart ise hane halkı geliri. Başvuruda bulunacak kişinin hane geliri İstanbul’da 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olması gerekiyor. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

Haberin Devamı

Bununla birlikte

TOKİ projesine başvuruda bulunmak için en 1 yıl proje ili sınırları içinde ikamet ediyor olmak veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak,

Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmamak,

Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Türk vatandaşı olmak gibi koşullarda aranacak.

Ayrıca her haneden sadece bir kişi başvuruda bulunabilecek.

ASGARİ ÜCRETLİ TOKİ’DEN EV ALABİLİR Mİ?

TOKİ’den ev almak isteyenler için maaşının asgari ücret olup olmaması fark etmiyor. Kişinin, eşinin ve çocuklarının toplam aylık gelirinin İstanbul’da 18 bin, diğer illerde ise 16 bin TL’nin altında olması durumunda asgari ücretle çalışan vatandaşlar da TOKİ’den en almak için başvuruda bulunabiliyor.

EV TAKSİTLERİ NE KADAR OLACAK?

2+1 konutların fiyatları 608 bin TL olarak belirtilirken, aylık ödemeler 2 bin 280 TL’den başlayacak. 240 aya (20 yıl) kadar vade yapılabilecek.

3+1 konutların fiyatları ise 850 bin TL olarak belirlendi. Bu konutlarda aylık geri ödeme 3 bin 187 TL’den başlarken vade yine 240 aya (20 yıl) kadar uzayabilecek.