Ekonomi TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ ucuz konut müjdesi verdi

TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ ucuz konut müjdesi verdi

Paylaş
TOKİ başvuruları ne zaman başlayacak, şartları neler? Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ ucuz konut müjdesi verdi

TOKİ başvuru tarihleri ve başvuru şartlarına ilişkin detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklama ile merak edilmeye başlandı. Milyonların canlı izlediği Millete Sesleniş konuşmasında vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız’ dedi. İşte TOKİ ucuz konut projesi hakkında detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan TOKİ ucuz konut projesi ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşları heyecanlandırdı. Yapılan açıklamaya göre ilk defa ev sahibi olacak vatandaşlar TOKİ tarafından hayata geçirilen projeler ile kira öder gibi ev sahibi olabilecek. İşte TOKİ hakkında merak edilen soruların yanıtları…

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOKİ UCUZ KONUT MÜJDESİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada dar gelirli ailelere TOKİ ucuz konut müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ''TOKİ vasıtasıyla 1 milyon 175 bin vatandaşımızı ev sahibi yaptık. Ekonomik, güvenli konut üretiminde dünyada eşi benzeri bulunmayan bir başarı ortaya koyduk. 100 bin sosyal konut için çıktığımız çağrıya 10 katı talep aldık. İlk kez ev sahibi olacak vatandaşlarımız için hayata geçeceği proje hayata geçmek üzere. Vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. İnşaat sektörünü canlandırıp, insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını sağlayacağız.'' dedi.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK, ŞARTLARI NELER?

TOKİ başvurularının ne zaman başlayacağına ilişkin şu an için net bir açıklama bulunmuyor.

Haberin Devamı

2022 TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 18 Yaşını doldurmak,
  • Türk vatandaşı olmak,
  • Kendisi, eşi ve velayetleri altında, T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutları bulunmamak,
  • Daha önce TOKİ'den hiçbir ev almamış olmak,
  • Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarından oluşan hane halkı adına, yalnızca bir adet başvuru yapılabiliyor. Birden fazla başvuru yapılması durumunda başvurular geçersiz sayılacak.