Ekonomi TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri belli oldu mu? TOKİ konutları nerede yapılacak? Başvuru şartları neler? TOKİ geri ödemeleri nasıl olacak?

TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri belli oldu mu? TOKİ konutları nerede yapılacak? Başvuru şartları neler? TOKİ geri ödemeleri nasıl olacak?

Paylaş
TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri belli oldu mu? TOKİ konutları nerede yapılacak? Başvuru şartları neler? TOKİ geri ödemeleri nasıl olacak?

TOKİ sosyal konut projesine ilişkin ilk müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmiş, dar gelirli ailelere ev sahibi olma yolunu açan proje sevinçle karşılanmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da sosyal konut projesine ilişkin açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Eylül’de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını açıklayacağını söylemişti. Beklenen tarih geldi vatandaşlar TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri belli oldu mu? TOKİ konutları nerede yapılacak? Başvuru şartları neler? TOKİ geri ödemeleri nasıl olacak? araştırması yapmaya başladı…

TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntıları Kurum tarafından paylaşıldı. Buna göre geliri İstanbul’da 16 bin, diğer illerde ise 14 bin TL’nin altında olan vatandaşlar TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapabilirken, ayrıca başka şartları da taşıyıp taşımadığına bakılacak. Geri ödemeler aile gelirinin yüzde 30’unu aşamayacak. Gençlere ayrı kontenjan açılacak. İşte TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri, başvuru şartları ve diğer ayrıntılar…

Haberin Devamı

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesinin detaylarını bugün açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından TOKİ sosyal konut başvuruları e-devlet başvuru ekranı üzerinden gerçekleştirilecek.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

TOKİ Sosyal Konut başvuru şartları için ilk detaylar belli oldu. Buna göre

TOKİ projesine başvuruda bulunmak için en 1 yıl proje ili sınırları içinde ikamet ediyor olmak veya proje il nüfusuna kayıtlı olmak,

Kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmamak,

Daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış olmak,

18 yaşını doldurmuş olmak,

Türk vatandaşı olmak,

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri hariç başvuruda bulunacaklarda, aylık hane halkı gelirinin İstanbul için en fazla net 16 bin TL, yurt genelinde ise en fazla 14 bin TL olması.

Haberin Devamı

TOKİ GERİ ÖDEMELERİ NASIL OLACAK?

Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olacak. Ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmayacak, 240 aya kadar vade imkanı getirilecek. İstanbul'da ödenecek en yüksek aylık taksit 4.800-9.600 TL, diğer illerde ise 4.200-8.400 TL olacak.

TOKİ KONUTLARI NEREDE YAPILACAK?

TOKİ konutları en çok İstanbul’da olmak üzere 7 bölge 81 ilde yapılacak.