Ekonomi TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Paylaş
TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ), borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen konut, işyeri ve arsa alıcıları için her yıl yapılan indirim kampanyası bu yıl 24 Nisan’da başlayacak, 18 Mayıs’a kadar başvuru yapılabilecek.

TOKİ, bu yıl yüzde 25 indirim uygulayacak. Borcun tamamını kapatamayacaklar da borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. Arsa alıcılarına ise yüzde 12.5 indirim uygulanacak. Arsalar için başvuru 12 Mayıs’ta sona erecek.

Haberin Devamı

ŞARTLARI NELER?

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları bankalarına başvuruda bulunabilecek. Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla o aya ait taksit ödemelerini yapmış olmaları gerekiyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmayacak.

Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve işyeri alıcıları faydalanabiliyor. Arsada ise bu tarih 2022 yılı Haziran ayının 30’uncu günü. Taksit sayısı 12 ve daha az olanlar kampanyadan yararlanamayacak. Borcunu kapatmak isteyen kredi de kullanabilecek.