Ekonomi Toplumsal eşitlik için her dalda yarışıyor

Toplumsal eşitlik için her dalda yarışıyor

Paylaş
Toplumsal eşitlik için her dalda yarışıyor

Turkcell, sosyal hayata herkesin eşit katılımını sağlamak için fırsat eşitliğine yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. // Hülya Çaylak - Posta

Spordan sanata, yazılımdan siber güvenliğe kadar pek çok alanda kadın mühendis istihdamına odaklanan şirket, son olarak deprem bölgesinde başlattığı ‘Gönül Bağı Projeleri’nde kadın üreticinin desteklenmesine yönelik çalışmalarıyla da toplumsal eşitlik hareketini güçlendiriyor. ‘Eşit işe eşit ücret’ prensibini benimseyen Turkcell; sosyal sorumluluk alanı dışında her yıl şirketteki kadın çalışan oranını ve kadın yönetici sayısını artırmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KADIN FUTBOLUNA SPONSOR

Sosyal sorumluluk projeleriyle hayatın her alanında kadınlara destek veren kurum, pek çok branşını desteklediği Türk sporunda da kadın sporcuların temsiline odaklanırken, Türkiye’de kadın futbolunun profesyonelleşmesi için önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda Turkcell, aralık ayında önümüzdeki 4 yıl Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin isim sponsorluğuyla desteğini sürdürme kararı almıştı. Şirket 2021 yılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bu yana A Milli Kadın Futbol Takımı ve Kadın Milli Takımlarının U15, U17 ve U19 kademelerinin de ana sponsorluğunu sürdürüyor.

SPORDA ÖNYARGILAR SIFIR

İzmir’de 2 Haziran’da oynanan Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi Finali’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Kadınların toplumdaki eşit varlığını güçlendirmek için tüm fırsatları değerlendiriyoruz. Kurulduğu ilk günden beri sporla iç içe olan bir marka olarak 20 yılı aşkın bir süredir spora da destek veriyoruz. ‘Kadın futbolcular 1- Önyargılar 0’ sloganıyla yola çıkmıştık” dedi.

Haberin Devamı

‘GÖNÜL BAĞI’YLA KATKI SAĞLIYOR

Depremlerin yaralarını sarmak için başlatılan Gönül Bağı Projeleri kapsamında deprem bölgesindeki kadın üreticiler de Turkcell’in ekosistem markalarıyla destekleniyor. Turkcell’in elektronik ürün satışı yapan pazar yeri Pasaj’da başlatılan Gönül Bağı Pasajı projesi bölge esnafını kapsarken, afet bölgesindeki kadınlara da el uzatıyor. Kadın girişimciler Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) aracılığıyla Pasaj’da yer ediniyor, Turkcell de kadınların zanaatlarını sergileyerek üretmiş olduğu ürünleri tüketicilerle buluşturuyor. Yine Gönül Bağı Projeleri kapsamında; Türkiye’nin dijital ödeme ve finansal hizmetler platformu Paycell de bölgenin üreten kadınlarını destekliyor.

1 MİLYAR LİRAYI AŞAN DESTEK

Turkcell, 20 yılı aşkın süredir spora, sporun farklı branşlarına destek veriyor. Her yıl üzerine ekleyerek ülke sporuna değer katan Turkcell’in bugüne kadar sağladığı destek 1 milyar TL’yi aştı.

Şirketin kadınlara yönelik diğer projelerinden bazıları şöyle:

Haberin Devamı
  • 2012’den beri Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (UNWEPs) imzacısı ve destekçisi.
  • İş süreçlerinde her yıl kadın çalışan oranını ve kadın yönetici sayısını artırmak, şirketin hedefleri arasında yer alıyor.
  • Telekom sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 30 iken, bu oran Turkcell grubunda ise yüzde 55 düzeyinde.
  • Şirket kadınları bilim, teknoloji, mühendislik, matematik (STEM) alanlarındaki çalışmalarda yer alması için teşvik ediyor.
  • Turkcell’in TOBB ile gerçekleştirdiği Geleceği Yazan Kadınlar projesi, teknolojide kadın istihdamını artırmayı hedefliyor.
  • Kadınların siber güvenlik alanına kazandırılması için 2022’de ‘Siber Güvenliğin Süper Kadınları Programı hayata geçirildi.