Ekonomi Toyota toparlanıyor

Toyota toparlanıyor

Paylaş
Toyota toparlanıyor

Araçlarındaki hatalar nedeniyle sarsılan Japon otomotiv şirketi Toyota'nın Mart ayında satışları geçen yıl aynı döneme göre yüzde 35 yükseldi

Dünyanın en büyük otomotiv şirketi Toyota’nın ABD satış şefi Jim Lentz, kitlesel geri çağırmalardan sonra müşterilerini kaybetmemek ve geri kazanmak için yaptığı indirimlerle Mart ayında satışlarının bir yıl önceye göre yüzde 35 kadar arttığını açıkladı.

Lent, Nisan ayı için teşvik planlarını halen gözden geçirdiklerini ve Mart ayında uyguladıkları kampanyalarını sürdürüp sürdürmemeye henüz karar vermediklerini belirtti.

Geri çağırmalar nedeniyle ABD piyasasındaki payı bu yılın ilk iki ayında yüzde 13,4 gerileyen Toyota’nın satışları, geçen yılın tamamında ise yaklaşık yüzde 17 düştü.

İstem dışı hızlanmaya sebep olabilen gaz pedalı ve paspastan kaynaklı sorunu halletmek için 5 milyondan fazlası ABD’de olmak üzere dünya çapında 8,5 milyon adet aracını geri çağıran Toyota, bu yıl şimdiye kadar ABD’deki araç satışlarında ABD’li rakipleri General Motors (GM) ve Ford’un gerisinde kaldı.

ABD’de Mart ayı itibariyle yıllık bazda geçen yıl 9,7 milyon adet olan otomobil satışlarının bu yıl 11,5 milyon adete ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı