Ekonomi Turistik gecelemede dünyada ilk 5'teyiz

Turistik gecelemede dünyada ilk 5'teyiz

Paylaş
Turistik gecelemede dünyada ilk 5'teyiz

Türkiye, yerli ve yabancı turistlerin konaklama tesislerindeki geceleme sayısı bakımından, 203 milyon gecelemeyle İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’nın ardından beşinci sırada yer aldı. Kanarya Adaları’ndan sonra dünyada en çok geceleme Antalya’da oldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, 2023 yılı Türkiye turizmindeki yerli ve yabancı turistlerin konaklama tesislerindeki geceleme sayılarına ilişkin rapor hazırladı. Rapora göre 130 milyon 592 bini yabancı, 72 milyon 595 bini yerli turist olmak üzere geçen yıl konaklama tesislerindeki geceleme sayısı, 203 milyon 187 bin 958 olarak gerçekleşti. Türkiye, konaklama tesislerindeki geceleme sayısı bakımından İspanya, Fransa, Almanya ve İtalya’nın ardından beşinci sırada yer aldı.

Haberin Devamı

ANTALYA DÜNYA İKİNCİSİ

Antalya, 81 milyon 577 bini yabancı, 12 milyon 453 bini yerli toplam 94 milyon 30 bin gecelemeyle açık ara tüm illere fark attı. Antalya, bu geceleme sayısıyla dünyada birçok ülkeyi de geride bıraktı. Kanarya Adaları’nın ardından dünyada en çok geceleme Antalya’da oldu. İstanbul, 22.3 milyonu yabancı, 7.3 milyonu yerli toplam 29 milyon 748 bin gecelemeyle ikinci sırada yer aldı. Üçüncü Muğla’da ise 10.8 milyon yabancı, 5.4 milyon yerli toplam 16 milyon 217 bin geceleme gerçekleşti.

NEREDE KALDILAR?

ALMANLAR: Antalya Kemer, Alanya, Belek, Side, Kundu, Lara, Muğla Bodrum ve Ortaca, İzmir Menderes, Aydın Kuşadası.
RUSLAR: Kemer, Alanya, Belek, Side, Kundu, Lara, İstanbul Fatih ve Beyoğlu, Bodrum ve Marmaris.
İNGİLİZLER: Alanya, Marmaris, Manavgat, Aksu, Serik, Bodrum, Fethiye, Ortaca, Muratpaşa, Kemer.

Haberin Devamı