Ekonomi 'Turizm açısından endişeye gerek yok'

'Turizm açısından endişeye gerek yok'

Paylaş
'Turizm açısından endişeye gerek yok'

Arap Turizm Teşkilatı Başkanı Dr. Bandar Bin Fahd El Fahid, Türkiye'de yaşanan Gezi Parkı olaylarının Arap dünyasını üzdüğünü, ancak bu olayların turizm açısından endişe verici nitelik taşımadığını söyledi

Arap Turizm Teşkilatı Başkanı El Fahid, kendisini davet eden Vali Memduh Oğuz’a ziyarette bulunmak üzere Isparta’ya geldi. Gazetecilerin, Gezi Parkı olaylarının Arap dünyası ile Türkiye arasındaki turizm faaliyetlerini nasıl etkileyeceği yönündeki sorusuna El Fahid şu yanıtı verdi:

"Tabi ki bu olayların olması üzücü. Biz Başbakan Tayyip Erdoğan Bey göreve geldiğinden itibaren Türkiye’de hep ilerleme görüyoruz. Tayyip Erdoğan döneminde Türk- Arap dünyası ilişkileri daha da gelişti. Türkiye, Arapların tercih ettiği en önemli ülkedir. Bizim görebildiğimiz kadarıyla İstanbul’da sınırlı bölgeleri ilgilendiren bir konu. Duamız bir an önce bu olayların bitmesi."

Arap turistlerin bu olayı çok dikkate almadıklarını gördüklerini aktaran El Fahid, "Zaten ben sürekli Türkiye’ye gitmeye devam etmelerini söylüyorum. Bir problem, endişe edecek bir durum yok" dedi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile görüşeceğini belirten El Fahid, bu görüşmede Türklerle Arap dünyası arasında turizmin nasıl geliştirilebileceğinin ele alınacağını söyledi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşeceklerini kaydeden El Fahid, "Hedefimiz Arap dünyası ile Türk dünyası arasındaki turizmi daha ileri götürüp işbirliğini artırmak. İçinde bulunduğunuz günlerde Arap ve Türk dünyası işbirliğine şiddetle ihtiyaç var" dedi.

ISPARTA GÜLÜN BAŞKENTİ


Isparta’ya ikinci kez geldiğini ve bu şehrin gülün başkenti olduğunu dile getiren El Fahid, Taif’te Vali Oğuz ile önemli görüşmeler yapıldığını ve gül konusunda karşılıklı işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Bunun neticesinde, gülle ilgili festivallere katılım olmasını istiyoruz. Ramazandan sonra Taif’te yapılacak gülle ilgili festivale birlikte katılmayı umuyoruz. Bu yıl Arap Turizm Teşkilatı tarafından Taif yaz kentleri başkenti seçildi. Arap ve Türk işbirliğini gerçekleştirmekten mutluluk duyarız. Geçen yıl nisan ayında Türkiye- Arap dünyası arasında turizmin geliştirilmesine yönelik ilk buluşmayı Bursa’da gerçekleştirmiştik. Sayın Başbakanın himayelerinde gerçekleşen bir buluşmaydı. Birçok Arap ülkesinin turizm bakanları hazır bulunmuştu. Bu buluşmanın ardından elle tutulur olumlu sonuçlar elde ettik. Özellikle Türkiye’ye giden Arap turist sayısında artış olduğunu gözlemledik. Aynı şekilde Türkiye’den de Arap ülkelerine turist akışı oldu."

TÜRKİYE’NİN İLERLEMESİ DİKKAT ÇEKİCİ

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın göreve gelmesiyle Arap dünyasında önemli gelişmeler meydana geldiğini belirten El Fahid, sözlerine şöyle devam etti:
"Türkiye bu dönemde hem turizm, hem ekonomi, hem de siyasi açıdan iyi bir konuma gelmiştir. Tüm dünya kamuoyunun dikkatini çekmiştir. Bu ilerlemenin üzerinde hassasiyetle durulması gerekir. Ben Arap turistlere çağrımı yineliyorum. Türkiye’yi ziyaret etmeleri çağrısını yapıyorum. Emniyet açısından da Türkiye istikrarlı bir ülke, Arap dünyası ve Türkiye arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğine inanıyorum."


Mehmet ERÇAKIR/ ISPARTA, (DHA)

Haberin Devamı