Ekonomi Turizmde Galataport hamlesi

Turizmde Galataport hamlesi

Paylaş
Turizmde Galataport hamlesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, NTV’de katıldığı bir programda Galataport’tan Kız Kulesi’ne ve Kapadokya’daki yıkım iddialarına kadar gündeme dair birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Yaz turizminde Türkiye’nin krizden etkilenmediğinin altını çizen Ersoy, ‘’Galataport’un devreye girmesiyle Türkiye çok büyük bir atağa geçti. Bu bizim açımızdan çok gurur verici’’ dedi. Ersoy, İstanbul Havalimanı ile Galataport’u raylı sistemlerle bağlayacaklarını da açıkladı.

Haberin Devamı

80 YILLIK YANLIŞI DÜZELTİYORUZ

İstanbul’un en önemli simgelerinden biri olan Kız Kulesi’nde Eylül 2021’den bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen restorasyon çalışması devam ediyor. Ancak restorasyon halinde olan Kız Kulesi’nin son görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Yapının yıkıldığını öne süren dahi olmuştu. Restorasyon tartışmalarıyla ilgili “80 yılda yapılan yanlışları düzeltiyoruz” diyen Ersoy, “Şu an Marmara Denizi’nde bir hortum çıksa, kuleyi alıp götürürdü. Biz de bunun önüne geçmek için restorasyon sürecini başlattık. Birçok uzman isimle çalışmalar yürüttük ve bünyemize dahil ettik” dedi.

KÜLTÜREL VARLIKLAR KORUNDU

Bakan Ersoy, Kapadokya’da devam eden yol çalışmasıyla peri bacalarının değil, kaçak yapıların yıkıldığını ve yeni yol sayesinde kültürel varlıkların korunduğunu fotoğraflarla anlattı. Ersoy, “Bu konuda dezenformasyon yapıyor. Yeni güzergah tarla yolunun genişletilmesi. Bölgede şu ana kadar 400’den fazla kaçak yapı yıktık. UNESCO mevcut yolun kapatılması için yazı gönderdi” dedi.

Haberin Devamı