Ekonomi Türk Hava Yolları 10 bin kişi alacak

Türk Hava Yolları 10 bin kişi alacak

Paylaş
Türk Hava Yolları 10 bin kişi alacak

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat; "Güçlü finansal yapımız ve geleceğe dönük hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz" dedi.

Tam 414 uçak filosuyla dünyanın en çok ülkesine uçan Türk Hava Yolları (THY), 2023 hedefleri doğrultusunda 10 bin yeni çalışanı bünyesine katacağını açıkladı. Bu kapsamda Take-Off JR (yeni mezun ya da yakında mezun olacak) ve kabin memuru kapsamında iki yeni ilan açan şirket, yapılacak başvurularla 75 bin kişilik ailesini 85 bine çıkarmayı hedefliyor. THY aynı zamanda 1000 aileden 1000 depremzede vatandaşa da iş imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

HEDEFLER BÜYÜK

Yapılacak alımlara ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat; “Güçlü finansal yapımız ve geleceğe dönük hedeflerimiz doğrultusunda filomuzu ve çalışan sayımızı artırmaya devam ediyoruz. Ülke ekonomisinin büyümesine ciddi katkılar sağlayan bayrak taşıyıcımız, dünyanın ikinci büyük havayolu olma gayretiyle çalışmalarını sürdürecektir” diye konuştu.

UÇAK SAYISI ARTIYOR

Türk Hava Yolları, 2023 yılı sonunda 435 olması planlanan uçak sayısını 2033 yılında 800’e çıkarmayı, çalışan sayısını da 150 bine ulaştırmayı hedefliyor. Uçuş destinasyon sayısını hızla artıran şirket, 2022’de bünyesine 2 bin 577 kişiyi dahil etmişti. THY, halihazırda 129 ülke ve 343 noktaya uçuyor. Tüm ilanlara ve açık pozisyonlara resmi web sitesi olan ’kariyer.thy.com’ adresi üzerinden ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı