Ekonomi Türkiye ve Katar 'bulut'ta öncülük edecek

Türkiye ve Katar 'bulut'ta öncülük edecek

Paylaş
Türkiye ve Katar 'bulut'ta öncülük edecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai refakatinde gerçekleştirilen imza törenine DTech Cloud Genel Müdürü Yavuz Emir Beyribey, DTech Cloud Kurucusu Bereket Murat Oktay, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ile Microsoft Katar Genel Müdürü Lana Khalaf katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında yapılan stratejik işbirliği görüşmelerinin ardından; Türkiye’de teknolojinin gelişimi adına önemli bir adım atıldı. Microsoft ile DTech Cloud, bulut tabanlı teknolojiler alanında stratejik işbirliği konusunda anlaştı. Katar’ın başkenti Doha’daki The Ritz Cartlon Hotel’de gerçekleştirilen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai katıldı. İmzalanan mutabakat metni sayesinde Türkiye ve Katar, yakın coğrafyanın bulut teknolojilerine liderlik edecek.

Haberin Devamı

DÖNÜŞÜMDE LİDERLİK MISYONU

Bakan Kacır, iki ülke arasında teknoloji alanında köprü kurmak amacıyla kritik bir mutabakat metni imzaladıklarını belirtti. Kacır, sözlerine şöyle devam etti “Bugün, teknoloji ve bulut şirketi DTech Cloud ile Microsoft arasında bir kilometre taşı olacak stratejik işbirliğine şahitlik ediyoruz. Bu işbirliği ile başta Türkiye ve Katar’ın, ardından yakın coğrafyanın tamamının dijital dönüşümüne katkı sunulmasını amaçlıyoruz. Umuyorum ki bu işbirliği sayesinde yapay zeka, siber güvenlik gibi yeni nesil çözümler alanında Türkiye ve Katar arasındaki dijital köprünün daha da genişlemesine katkı sağlanacak.”

İLİŞKİLERİ DAHA DA PEKİŞTİRECEK

Katar ile Türkiye arasında dijital alanda ilişkilerin güçlendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Al Mannai de iki ülke arasındaki bağların geliştirilmesinde özel sektörün öneminin altını çizdi. Al Mannai şunları söyledi: “Bugün, bulutu uygulamanın ve bulut dostu bir ülke olmanın sonuçlarını ve meyvelerini görebiliyoruz. Katar’da inşa edilen altyapıyı bir müttefik, dost ve güvenilir bir ortakla paylaştığımız için mutluyuz. İki şirket arasında temelleri atılan stratejik işbirliğinin dijital alandaki ilişkiyi daha da geliştirmesi adına sadece bir başlangıç olacağını umuyoruz.”

Haberin Devamı

DİJİTAL EKONOMİNİN ALTYAPISI GÜÇLENECEK

Sadece işletmelerin değil, ülkelerin dijital dönüşümüne de inandıklarını belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin ise, “Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin ve teknolojimizin sınırları aştığını ve inovasyona öncülük ettiğini görmekten gurur duyuyoruz” dedi. Dijital ekonomide öncü olacak çözümler üretmeyi hedeflediklerine değinen DTech Cloud’un kurucusu Bereket Murat Oktay ise “Bu iş birliği sayesinde Microsoft bulut bilişim altyapısından faydalanarak dijital ekonominin önünü açacak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Bulut tabanlı yapay zeka ve büyük veri analitiği ile sağlık, enerji ve üretim sektöründe müşterilerin dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı