Türkiye'de bu kafayla kırmızı et fiyatı düşmez
Banvit AŞ'nin kurucusu Vural Görener, Türkiye'de son aylarda kırmızı et fiyatlarının yüksek olduğuna dair yaygara koparıldığını, bunu doğru bulmadığını söyledi
Pahalı diye yaygara çıkıyor
Banvit AŞ’nin kurucusu Vural Görener, dünyanın en sağlıklı ve en lezzetli piliç etinin Türkiye’de üretildiğini söyledi. Vural Görener, Türkiye’de son aylarda kırmızı et fiyatlarının pahalı olduğu konusunda ‘yaygara koparıldığını’, bunu doğru bulmadığını belirtti. Bandırma Rotary Kulübü üyelerine verdiği yemekte, kanatlı sektörü ve kırmızı et fiyatlarına değinen Vural Görener, “Halen ülkemizde kilosu 22 liraya satılan şaplı et yeniyor. Bu kafayla kırmızı et fiyatı düşmez” dedi.
5 yılda ihracatçı oluruz
Almanya ve Hollanda ile Türkiye’deki et fiyatlarını kıyaslamanın yanlış olduğunu vurgulayan Vural Görener, Türkiye’de bu kıyaslamanın et fiyatlarıyla diğer gıda maddelerinde yapılması gerektiğini söyledi.
Vural Görener şöyle konuştu: “Dünyada kırmızı ete talep arttı. Ülkemizde de böyle. Eskiden üretim Güneydoğu ve Doğu’da olurdu. Terör nedeniyle mezraların boşaltılması sıkıntı yarattı. Devlet gerekli önlemleri alırsa Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacı ortadan kalkar. Beş yıl sonra ihraç edecek düzeye gelinir.”
Şapa çözüm bulunamadı
Vural Görener, Türkiye’de 50-60 yıldır şap hastalığının olduğunu, hastalığın sığırların verimini yüzde 20, hatta daha fazla düşürdüğünü söyledi. Türkiye’de 50 yıldır şap hastalığı ile mücadele eden bir Şap Enstitüsü’nün bulunduğunu hatırlatan Vural Görener, “50 yıldır bu enstitüye para akıyor. Avrupa’dan hibe yardımlar da geliyor. Fakat şap hastalığı azalmıyor, artıyor. Şap hastalığı görülmeyen köy yok. 50 yıldır sorunlar halının altına süpürülüyor” diye konuştu.
En sağlıklı üretimi yapıyor
Devletin sektöre destek sağlayamadığını belirten Vural Görener, “Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESDBİR) bir tahlil laboratuvarı kurmalıydı. Bu, sektörün imajını düzeltirdi. Ama olmadı” dedi.
Olumsuzluklara rağmen, Banvit’in 1985’te etlik piliç üretimine başladığı dönemde, Türkiye’de kişi başına piliç eti tüketiminin 1 kilo olduğunu, şimdi 19 kiloya yükseldiğini kaydeden Görener, “Bu, Türk sanayisinin başarısı. Dünyanın en sağlıklı piliç eti Türkiye’de üretiliyor” açıklamasında bulundu.
- Bakanlık duyurdu: Türkiye, İsrail ile olan tüm ticaretini durdurdu
- CNN Türk, Isparta komando okulunda! Nefes kesen görüntüler
- Karabük'te tepki çeken görüntü… Gelin ve damat silahla ateş açtı
- Karabük'te tepki çeken görüntü! Gelin ve damat silahla ateş açtı
- Fransa parlamentosunun Asuriler ve Keldaniler'e ilişkin kararına yönelik tezkere TBMM'de kabul edildi