Ekonomi Ucuz et satışı yapan marketler Nisan 2022! Hangi marketler ucuz et satışı yapıyor?

Ucuz et satışı yapan marketler Nisan 2022! Hangi marketler ucuz et satışı yapıyor?

Paylaş
Ucuz et satışı yapan marketler Nisan 2022! Hangi marketler ucuz et satışı yapıyor?

Ucuz et satışı yapan marketler Bakan Kirişçi’nin açıklamasının ardından belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı boyunca market ortalamalarının yüzde 15-20 altında fiyata sahip ucuz et satışı yapılması talimatını vermişti. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ucuz et satışı yapan marketleri açıkladı…

Ucuz et satışı haberi vatandaşlar tarafından heyecanla karşılandı. Özellikle Ramazan ayı içerisinde et fiyatlarında zam ve spekülasyonun önüne geçilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği talimat hayata geçirildi. Belirli marketlerde diğer market ortalamalarının yüzde 15-20 altında ucuz et satışı başladı. Peki, Hangi marketler ucuz et satışı yapıyor? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

UCUZ ET SATIŞI YAPAN MARKETLER NİSAN 2022!

Ucuz et satışına ilişkin açıklama Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den geldi. Bakan Kirişçi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla, market ortalamalarının yüzde 15-20 altında, önce Et Süt Kurumu'nun 18 satış mağazasında ve devamında da Tarım Kredi marketlerinin 150'sinde 8 Nisan 2022 Cuma günü itibariyle satışların başladığını duyurdu.

Kurban Bayramı için de aynı biçimde mevcut stokların yeterli olduğunu kaydeden Bakan Kirişçi, “Kurbanla ilgili de üreticilerimizin bu mevcut piyasa şartlarını da dikkate alarak, et fiyatları da üreticimizi memnun eder düzeyde. Buradan hareketle de buraya olan ilgilerini sürdüreceklerini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

ET VE SÜT KURUMU SATIŞ MAĞAZALARI ADRESLERİ TIKLAYIN

TARIM KREDİ MARKETLERİ SATIŞ MAĞAZALARI ADRESLERİ İÇİN TIKLAYIN

"TARIMSAL ÜRÜNLERLE İLGİLİ DÜNYA GENELİNDE BİR SIKINTI YAŞANIYOR"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, özellikle et fiyatlarında fırsatçılığın da fahiş fiyatlamanın önüne geçilmesine yönelik uygulamayı aktardığı açıklamasında konuyla ilgili olarak önemli bilgiler aktardı. 

Haberin Devamı

"Türkiye'de üretim yok demek üreticilerimize büyük haksızlıktır." diyen Bakan Kirişçi, "Kendi tercihlerimizi baştan yapmak zorundayız. Un, yağ ve şeker... Bu üç ürünün hammaddesi olan ürünleri üretiyor olmamız lazım. Bizim temel paradigmamız, yaklaşımımız stratejik olan ürünlere öncelik vereceğiz." dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle hububat başta olmak üzere tarımsal ürünlerle ilgili dünya genelinde bir sıkıntı yaşandığını dile getiren Kirişçi, "Türkiye bunu tabir yerindeyse minimum etkilerle geçirmeye çalışıyor." dedi.

 

Türkiye'nin küçükbaş ve büyükbaş hayvanda sorunu olmadığının altını çizen Bakan Kirişçi, “Bizim şu anda beside olan hayvanlarımız, artı devamında bu beside olan hayvanlarımızda kesim yapılacak olan hayvanlarımız noktasında bizim mevcut stoklarımızda bir problemimiz yok.” şeklinde konuştu.