Ekonomi Uzman öğretmen maaş farkı hesaplama! Uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak?

Uzman öğretmen maaş farkı hesaplama! Uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak?

Paylaş
Uzman öğretmen maaş farkı hesaplama! Uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak?

Uzman öğretmen maaş farkı hesaplaması, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Öğretmen Kariyer Basamakları sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte merak konusu oldu. Peki uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak? Uzman öğretmen maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar…

Uzman öğretmenlik sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavda başarılı olan öğretmenlerin maaşlarına yanşayacak fark merak ediliyor. 2023 uzman öğretmen maaş farkı hesaplaması internette araştırılıyor. Peki Uzman öğretmen maaşı ne kadar artacak? İşte uzman öğretmen maaş farkı hesaplaması…

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI HESAPLAMASI

En yüksek devlet memuru aylığına, 152. maddede geçen oranın uygulanmasıyla hesaplanan uzman öğretmenlik maaşına yüzde 20 gelir vergisi uygulanması halinde 507,07 lira uzman öğretmenlik tazminatı alınır.

2023 UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR ARTACAK?

Uzman öğretmen olma hakkı elde etmiş her öğretmen bir derece atlayacak ve maaşlarına ek olarak bin 342 Türk lirası ücret alacaklar.

Bu durumda 10 sene görev yapan bir öğretmen 11 bin 819 lira maaş alırken uzman öğretmen unvanını aldıktan sonra 13 bin 161 lira maaş alacak.

UZMAN ÖĞRETMEN TAZMİNATI NE KADAR?

2022’de yüzde 20 gelir vergisi ile 507,07 lira uzman öğretmenlik tazminatı alınır. Öte yandan uzman öğretmen olanlar 1 derece artar ve bu durum da uzman öğretmen maaş farkını artırır.

Uzman öğretmen maaş farkı 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak. Yüzde 15 gelir vergisi üzerinden bir hesaplama yapılması halinde uzman öğretmen tazminatı bin 939,56 lira olarak uygulanabilir.

Haberin Devamı

UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Sınavda başarılı olup uzman öğretmen olma hakkı elde edenlerin ek maaş farkının 2023’te uygulamanın geçerli olmasıyla birlikte hesaplara yansıması bekleniyor.