Ekonomi Yapay zeka devrimi dönüşümünü tamamlıyor

Yapay zeka devrimi dönüşümünü tamamlıyor

Paylaş
Yapay zeka devrimi dönüşümünü tamamlıyor

Yapay zekayı arkasına alan teknoloji dünyası 2024’te başta sanayi, sağlık, eğitim, fifinans, tarım, perakende ve lojistik olmak üzere hemen her alanda devrim niteliğinde gelişmelere sahne olacak.

İleri seviyede öğrenme algoritmaları ve akıllı analitik sistemler, iş dünyasında daha hızlı ve verimli kararlar alınmasını sağlayarak şirketlerin rekabet avantajını artıracak. Öte yandan yapay zekanın günlük yaşantımıza etkilerini çok daha yakından izleyeceğiz. İşte yeni yılla birlikte teknoloji dünyasında beklenen bazı yenilikler...

Haberin Devamı

TEŞHİSTE HIZ

Yakın dönemde doktorların en etkili yardımcılarından biri olmaya aday yapay zeka, tıbbi görüntüleri otomatik olarak analiz ederek, hastalıkları daha hızlı teşhis etmeye yardımcı olacak. Ayrıca insanların genetik verileri de incelenerek, kalıtsal hastalıklar gibi sorunlar erkenden öğrenilebilecek.

UZAKTAN TEDAVİ

Telemedicine adı da verilen uzaktan tedavi yöntemleri, artırılmış ve sanal gerçek teknolojileri sayesinde daha da hız kazanacak. Yine yapay zeka ve veri analitiği sayesinde hastaların sağlık raporları daha etkili bir şekilde analiz edilecek. Şeker, tansiyon, kalp, astım gibi kronik hastalıkların izlenmesi için geliştirilen mobil uygulamalar daha da güçlenerek en net sonuçlar verecek.

Haberin Devamı

KİŞİYE ÖZEL EĞİTİM

Yapay zeka, her bir öğrenciye gerçek zamanlı geri bildirim sağlayarak onların hatalarını düzeltmelerini ve ilerlemelerini takip edecek. Ayrıca kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimi hız kazanacak. Yani her bir öğrencinin öğrenme hızına göre farklı anlatım ya da izleme teknikleri oluşturulacak.

OTODAKİ BEKLENTİLER

Elektrikli otomobillerin yanı sıra, elektrikli otobüsler, elektrikli kamyonlar ve elektrikli motosikletler de daha yaygın hale gelecek. 2024 yılında otonom sürüş teknolojisi yaygınlaşmasa da pek çok şehirde pilot uygulamalar hızlanacak. Daha kişiselleştirilmiş sürüş deneyimleri ortaya çıkacak. Ulaşımda daha sürdürülebilir çözümler benimsenecek.

ROBOTİK TARIM

Akıllı robotik sistemler, yabani otların temizlenmesinden rekolte hesaplamalarına kadar tarım sektöründe de ciddi rol oynamaya başlamıştı. Yakın dönemde artık robotların tarlaları sürmesinden mahsulleri hasat etmesine kadar pek çok görevde daha sık göreceğiz. Kısacası verimli tarım uygulamaları daha da hız kazanacak.

FİNANS İŞLEMLERİ

Yapay zeka, risk değerlendirmesini, yatırım kararlarını ve müşteri hizmetlerini daha verimli hale getirecek. Ayrıca, güçlendirilmiş algoritmalar sayesinde dolandırıcılık ve kara para aklamaya karşı mücadeleye de yardımcı olacak. Öte yandan büyük veri analizi, finansal kurumların müşteri davranışlarını ve piyasa trendlerini daha yakından inceleyecek

Haberin Devamı

BİYOTEKNOLOJİ

Biyoteknoloji, canlı organizmaları veya biyolojik sistemleri kullanarak yeni ürünler veya süreçler geliştirme bilimi olarak adlandırılıyor. Bu teknoloji özellikle tıp, çevre ve tarım konularında kendini daha çok gösterecek. Yeni ilaçlar ve tedaviler geliştirilmesi, daha dayanıklı bitkiler ve çevre dostu ürünlerin üretilmesi hızlanacak.

LOJİSTİKTE İYİLEŞME

Makine öğrenimi ve büyük veri analizi, lojistik risklerini azaltmaya ve tedarik zinciri optimizasyonunu iyileştirmeye yardımcı olmaya başladı. Önümüzdeki dönemde bu işlemler daha da çoğalacak. Ayrıca otonom araçlarla lojistik faaliyetlerinin yapıldığını da daha sık görmeye başlayacağız.