Ekonomi Yapılandırma hakkınız ve avantajınız yanmasın

Yapılandırma hakkınız ve avantajınız yanmasın

Paylaş
Yapılandırma hakkınız ve avantajınız yanmasın

Vergi, prim ve trafik cezaları dahil idari cezalarda önemli indirimler sağlayan yapılandırma başvuruları 3 Temmuz’da sona ermişti.

Yapılandıran borçlar, yapılan tercihe göre peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor. Yapılandırma hükümlerinden yararlanmaya devam edilebilmesi için ilk iki taksitin süresinde ve tam ödenmesi şartı bulunuyor. Taksitle ödemeyi tercih edenlerin, birinci ve ikinci taksit ödemelerini yine 31 Temmuz’a kadar yapması gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödeme süresi uzadığından birinci ve ikinci taksitler aynı sürede ödenecek.

Haberin Devamı

YÜZDE 90 İNDİRİM İMKANI

Yapılandırılan borçların tamamının ay sonuna kadar peşin olarak ödenmesi halinde yapılandırılan borçlara katsayı uygulanmayacak. Enflasyon oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, idari para cezalarının aslından yani anaparadan ise yüzde 25 indirim yapılacak. Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet adresi www.gib.gov.tr, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor. MTV’nin ikinci taksit ödemesi için süre de 31 Temmuz’da doluyor.