Ekonomi Yarım kalan 100 bin konuta çözüm bulunmalı

Yarım kalan 100 bin konuta çözüm bulunmalı

Paylaş
Yarım kalan 100 bin konuta çözüm bulunmalı

Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu yıl 6 proje teslim edeceklerini açıklarken, sektördeki teslim sorununa dikkat çekti

İstanbul’da şu anda yaklaşık 100 bin konutun üreticilerinden kaynaklı yarım kalıp teslim edilemediğini belirten Çetinsaya, “100 bin yarım kalan konut yıllardır öylece bekliyor. Vatandaş zor şartlarda aldı bu evleri, kimi ödemelerini de tamamladı ama ortada ev yok. Bu sorun mutlaka çözülmeli” dedi.

Haberin Devamı

HAKEDİŞ MODELİ

Bu sorunun tamamen ortadan kalkması için yeni bir yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Çetinsaya, aynı sorunların bir daha yaşanmaması için önerisini de açıkladı. Çetinsaya, şunları söyledi: “Bankaların devreye girmesi şart. 100 konut üzerinde proje yapılacaksa, süreç banka kontrolünde ilerlemeli. Vatandaş bankaya ödemeli, firma da inşaatın ilerleme seviyesine göre ödemesini almalı. Emlak Konut GYO bunu yapıyor, bu model sektörün tümünde zorunlu olmalı.”

6 PROJE BU YIL TESLIM

Bugüne kadar Avrupa Konutları markasıyla 40 bine yakın konutu tamamlayan Artaş, 2024 yılını teslim yılı ilan etti. Çetinsaya, “Artaş Holding olarak bugüne kadar verdiğimiz sözlerin arkasında her zaman durduk ve projelerimizi zamanında teslim ettik. Bu yıl da 6 projemizde 2 bin 602 konut ve 405 ticari üniteyi teslim ediyoruz” dedi. Çetinsaya, 2025 yılında yeni yatırımlara başlayacaklarını belirterek, 2’si Vadistanbul bölgesi olmak üzere Şişli ve Güneşli’de yaklaşık 5 bin konutluk 4 projeye başlayacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

DEPREM UYARI SİSTEMİNE YATIRIM

Holding, büyüme ve katma değer üretme potansiyeli olan şirketlere yatırım yapma stratejisi ile Artaş Girişim Sermayesi Yatırım Fonu da kurdu. İlk yatırımını da yüksek teknolojiyle depremi yerinde tespit eden, deprem öncesi bölgeye uyarı gönderen ve otonom tedbir alınmasını sağlayan entegre bir sistem olan EDIS’e yaptı. EDIS sistemi hali hazırda Emlak Konut GYO ve özel sektör konut projeleriyle birlikte alışveriş merkezleri, hastaneler ve sanayi sitelerinde kullanılıyor.