Ekonomi Yeni faizsiz ürünler yolda

Yeni faizsiz ürünler yolda

Paylaş
Yeni faizsiz ürünler yolda

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) ‘4. Uluslararası İslami Muhasebe ve Finans Konferansı’ gerçekleştirildi.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, “Sanal gerçeklik, kripto para, karbon ayak izi takibi, uzay yolculukları ve yapay zeka gibi kavramlar artık günlük konuşmalarımızın bir parçası haline geldi. Bu büyük değişim sürecinde finans sektörü, odak noktasında önemli bir yer tutuyor” dedi.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, kurulun 12. Kalkınma Planı toplantıları kapsamında katılım finansın, sektördeki payının artırılmasına yönelik yeni faizsiz finansal ürünler üzerinde yoğun olarak çalıştığını söyledi. Türkiye’de kira sertifikası ihraçlarının anonim şirket statüsündeki sermaye piyasası kurumlarından olan Varlık Kiralama Şirketleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirten Gönül, bugün itibarıyla ülkede faaliyette bulunan Varlık Kiralama Şirketlerinin sayısının 24’e ulaştığı bilgisini verdi.

167 BİLİMİ İNSANI KATILDI

Ziraat Katılım Strateji Planlama Finansal Yönetim Bölüm Başkanı Gürkan Çakır ise; “2015 yılından bu yana faizsiz bankacılık prensiplerine bağlı kalarak ülkemizin sektörünü, paydaşlarımızın üretimini ve yatırımını teşvik etme gayesiyle var gücümüzle çalışmaktayız” diye konuştu. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli de kongreye bu yıl 13 farklı ülkeden 167 bilim insanı ve sektörün en üst düzey kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığını söyledi.

Haberin Devamı